15 september 2014

Tour of Britain

Så är veckans längsta dag över. Fast den här måndagen kändes inte lika tråkig som normalt i och med att Steve och jag gick in till Putney för lång brunch på vårt vanliga ställe med utsikt mot Themsen. Vädret har varit fantastiskt idag och det var så mysigt att kunna sitta och njuta i värmen. I och med att Putney Bridge är stängd för trafik under några månader så kunde man till och med njuta av tystnaden.
Igår var Steve och jag och kollade på sista etappen av Tour of Britain som kördes i London. Innan loppet börjar så får allmänheten gå runt och kolla runt på området där teambussarna står och "dräggla" över cyklarna:-) Har man riktigt tur och uthållighet så kan man också få en blick av de tävlande när de kommer ut ur sina bussar och värmer upp på sina träningscyklar.
Skyltar med namn på cyklisterna som sätts på servicebilar
Tinkoff SAXO är ett av de större och rikare teamen och det kan man se på storleken på bussen och antalet servicebilar. Ju mindre buss, desto mindre pengar har teamet:-)
Raleigh är ett av Steves favoritcyklar just ny. Snygg metallicröd färg, det är allt jag kan säga om cykeln:-)
Cavendish buss samlade en stor fanskara som väntade på att han skulle komma ut ...
Det var däremot dubbelt fler förväntansfulla utanför Team Skys buss som bland annat engelsmannen Bradley Wiggins cyklar för, han vann bland annat guldmedalj i OS.
Alla väntar på att cyklisterna ska komma ut ur bussarna och värma upp.
Den här bilden är till dig Anna. Bianchi har uppenbarligen inte sån rik sponsor för deras buss var hälften så stor som t.ex. Sky:-)
Utanför Raleigh-teamets buss fick cyklisterna sitta ostörda.
30 minuter innan tävligen skulle börja gick vi till en plats med perfekt utsikt. London-etappen är mycket tacksam på så sätt att de cyklar 10 varv på en bana som endast är 8 km lång och som till största delen går längs en och samma gata. Man får med andra ord chans att se cyklisterna 20 gånger.
Bilen med tävlingsledningen står och väntar ...
och sen är tävlingen igång. Det gick undan och jag behövde verkligen kunna se dem 20 gånger för att hinna se "kändisarna".
En kille som Steve känner, Germain Burton, deltog också. Så sent som förra året skjutsade Steve och hans kompis Dave honom fortfarande till tävlingar i Belgien i Daves bil. Nu tävlar han för Team GB och får gratis cyklar, mat och till och med en liten lön. Han är bara 20 år så han har många år på sig att utvecklas.

2 kommentarer:

  1. Detdär såg skoj ut. Hade gärna varit där och kikat :)

    SvaraRadera
  2. Jag sa det åt Steve, att du hade gillat det:-) Det var kul att man kunde se cyklisterna flera gånger.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...