1 september 2014

Lågkolhydratsnacks och -frukost

Trevlig måndag kväll på er alla! Här har det regnat mer eller mindre sen lunchtid. Precis när Steve och jag skulle bege oss ut så vi fick ställa in vår lilla utfärd. Typiskt. Nu är han som bäst barnvakt hos sin kompis Duncan och hans fru. Det är första gången som Steve är barnvakt någonsin men han ringde just och berättade lättat att det går hur bra som helst, allt de har gjort är att titta på tecknade filmer på TV. Lillkillen är 5 år så han behöver inte alltför mycket underhållning längre förutom TV.

Själv har jag gjort ostpuffar som jag doppar i hemmagjort dipp och sköljer ner med ett glas rött samtidigt som jag tittar på tredje säsongen av Brottet på DVD. Gudomligt gott. Det tycker jag att jag kan unna mig; måndag, regn och en intensiv arbetsdag. Normalt "puffar" man osten i mikrovågsugn men den vi hade gick sönder för några månader sedan och vi har inte kommit oss för att köpa någon ny ännu så jag testade att göra dem i ugn. Gick helt ok, kunde kanske ha haft dom i ugnen några minuter längre så att de blev krispigare. Jag gjorde dem i 225 grader i 8 minuter.
Igår promenerade Steve och jag in till Clapham Junction för jeansjakt till Steve. Några jeans hittade vi inte men väl mat på Lidl, bland annat deras fantastiska grekiska yoghurt. Äter ingen annan längre. För att variera min LCHF-brödfrukost så gjorde jag igår "chiayoghurt" som jag åt i morse. Det är jätteenkelt att göra och mycket gott och mättande.

Lite information om detta superfrö (tagit från den här bloggen). Chiafrön innehåller högt fullvärdigt protein (18 av de 20 essentiella aminosyrorna) och den vegetabil som innehåller mest Omega 3! Även rikt på Kalcium, Fosmor och Magnesium och antioxidanter. Lättsmält för magen och bra bakteriemat för tarmen.

Recept nedan.
Chiayoghurt
1 portion

1 dl yoghurt/kesella blandas med 1 msk chiafrön och lite vaniljpulver (dvs. INTE vaniljsocker). Låt stå över natten i kylskåpet. Ät t.ex. med hackade nötter och hallon som har minst kolhydrater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...