13 januari 2015

Cats och bästa hamburgaren

Hejsan. Hoppas ni har haft en bra början på veckan. Här har det varit fullt upp med jobb men nu är jag ifatt iallafall. Har just ätit en fantastiskt god hamburgare om jag får säga det själv, med hembakat bröd från den här bloggen. Ni får receptet i slutet av inläggen. På burgaren satte jag majonnäs, sallad, tomat- och gurkskivor och smält ost, lök. Jag åt även coleslaw och avokado.
Igår var jag in till centrum och såg musikalen Cats. Nicole Scherzinger, mest känd från popgruppen Pussycat Dolls och som domare i Xfactor hade också en liten roll. Hon sjöng bland annat låten Memory som ju är så fantastiskt vacker, och sjöng den bra. Det var proppfullt på teatern och jag hade lyckats norpa åt mig en bra plats nere i "stallsen" så jag såg utan problem. Själva musikalen var ok men jag skulle ha föredragit att de talade emellan, nu var det sång efter sång och man måste verkligen fokusera för att höra vad de sjöng så att man hängde med i handlingen, vilket jag inte alltid gjorde.

Nu har jag inga fler evenemang inbokade så det är dags att sätta sig ner vi datorn och boka fler.
Snart är det dags att klä på mig och ta tåget till East Sheen för min första bokklubb. Det är ett gäng svenskar som samlas regelbundet och diskuterar en förbestämd bok. Jag tänkte det skulle vara kul att träffa nya människor. Jag laddade ner boken förra veckan men har hunnit läsa kanske 3 sidor, för plötsligt ramlade massor av jobb in. Boken är inte precis aktuell för mig heller, Hur barnen tog makten av David Eberhard, så jag siktar in mig på nästa.

Här kommer brödreceptet

Ostbröd (10 st)

Ingredienser 
4 ägg
100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)
1,5 msk psylliumfröskal (Fiberhusk)
2 tsk bakpulver
2 msk chiafrön
5 dl riven ost

Toppa med: svarta vallmofrön + lite havssalt

Instruktioner 
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, den rivna osten och de torra ingredienserna. Låt stå och svälla i ca 10 minuter. Klicka ut 10 höga smetbollar på bakpappersklädd plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 10-15 minuter tills de fått fin färg utan att bli brända. Låt svalna en stund innan servering. De kommer att bli platta men det är så de skall vara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...