18 januari 2015

Lördag i Knightsbridge

God söndagkväll. Här sitter vi i soffan och jäser efter att ha ätit Pulled Chicken med guacamole, sallad och köpt coleslaw. Den här rätten är så fantastiskt god och det är svårt att sluta äta. Jag har också hunnit röra ihop en sats baconmuffins, den här gången med fetaost.
Igår lät vi någon annan göra maten och besökte restaurangen The Rib Room and Oyster Bar i stadsdelen Knightsbridge där de flesta ambassader ligger. Några revbensspjäll såg jag inte på menyn men väl ostron. Vid utnyttjade emellertid ett specialerbjudanden och på den menyn fanns varken det ena eller det andra.

Vi började iallafall med var sitt glas champagne som också ingick i dealen. Steve är inget större fan av bubbel men dricker det utan gnäll när det ingår i priset:-)
Vi hade sett att den här restaurangen var dyr så det var med lite spänning vi kollade in deras vinlista som kom på en surfplatta. Ingen flaska var under 20 pund men väl under 30 så vi slog till och beställde en. Champagne går inte riktigt ihop med rött kött.
Jag åt anklever till förrätt som kom väldigt fint presenterad. Jag var inte så förtjust i rätten dock för den var alldeles för söt och hade en besk eftersmak.
Huvudrätten var däremot en fullpoängare, lamm i två olika varianter som fullkomligen smälte i munnen, och jag som inte är något större fan av lamm. Den här smakade inte ylletröja som 95 % av alla lammrätter jag ätit hittills.
Efterrätt ingick också i erbjudandet och jag valde mörkchokladtårta med glass. Jag åt ett par skedar av den. Den var inte dum, kanske lite väl söt, men det beror nog på mina smaklökar.
Medan vi väntade på notan kom de in med en träbricka med tryfflar. Jag äter nuförtiden endast mörkchoklad, om jag äter choklad, så jag smakade en och så fick Steve äta resten. Han äter alla typer av sötsaker så han hade ingenting emot det:-) Det var en fin touch iallafall,
När vi betalat var klockan bara halv nio så vi letade upp pubar i Knightsbride på telefonen och hittade en som hette Grenadier och som verkligen låg "off the beaten track". Den här puben skulle vi aldrig ha hittat utan internet för den låg insprängd mellan bostadshus på en liten sidogata.
För att hålla oljudet inne så hade de till och med dragit för gardinerna, ett tag trodde jag att den var stängd.
Puben var fantastiskt mysig och eftersom den låg så långt borta från huvudgatorna så fanns det till och med sittplats trots att det var lördag kväll.

Som namnet antyder så hade puben militärtema på sin inredning ... och sedlar i taket med hälsningar från tidigare besökare.
Vi satt och njöt av lugnet och atmosfären ända tills puben stängde och sedan var det bara att ta bussen hem från Victoria station. Till skillnad från bussen vi kom med så gick hemresan utan missöden. När vi kom tidigare på kvällen hamnade vi i ett litet drama. När vår buss svängde i ett gathörn hördes plötsligt en ordentlig smäll från utsidan av bussen. Bussen tvärnitade, några av passagerarna ropade till och vi trodde att nu har någon hamnat under bussen. Det trodde säkert busschauffören också för det tog minst en halv minut innan han samlat tillräckligt med mod för att gå ut och kolla vad som hänt. Det visade sig, som vi förstod det, att en kille helt enkelt gått rätt in i bussen eftersom han var så uppslukad av sin mobiltelefon och glömt att se sig omkring. Som tur var skadade sig inte killen mer än att han kanske var lite chockad och vi kunde fortsätta vår resa. Förutom Steves och min omedelbara glädje över att killen klarade sig så var vår andra tanke en lättnad över att vi inte skulle bli försenade till restaurangen:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...