8 januari 2015

Gym, massage och muffins

Godkväll på er alla. Jag sitter och slappar i soffan efter en intensiv dag med både två turer på gymet och en timmes massage några timmar senare. Det nya Body Pump-programmet (de byter program ungefär var 6:e vecka) är hur jobbigt som helst, speciellt när vi tränar ryggen. Det var hur många "overhead presses" (man lyfter skivstången över huvudet) som helst och tillslut måste jag motvilligt minska på vikterna. Jag försöker dock ta dagens misslyckande som en utmaning och när de 6 veckorna har gått ska jag klara alla femtioelva lyften med den ursprungliga vikten.

Efter alla gymbesök var det då dags för månadens massage. Tyvärr var tjejen som jag föredrar som massör upptagen, trots att jag sade att jag ville ha henne förra gången. Organiseringen är inte den bästa på det här stället. Jag fick en kille istället som var helt ok, även om han inte var lika hård i nyporna vilket jag föredrar.

När jag kom hem gjorde jag middag, baconmuffins. Har inte gjort dem sedan jag började med LCHF. De blev hur fluffiga och goda som helst och ni får receptet i slutet av inlägget. Man kan äta dem både varma och kalla, som frukost, mellanmål eller huvudmåltid.
Eftersom det var torsdag så lyxade jag till middagen med en burk Koff Lite som bara innehåller 0,9 g kolhydrater. Tog med mig 4 burkar från Finland, när jag åker hem i sommar tänker jag ta med mig två six packs:-)
Här kommer muffinsreceptet

Baconmuffins
(12 muffins)

Ingredienser:
10 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl ost
2 pkt bacon
peppar

Gör så här 
Blanda ägg, grädde och ost. Klipp baconet i små bitar och stek. Blanda baconen med äggröran, peppra. Häll sedan smeten i muffinsformar, jag använde en teflonform. In i ugnen i ca 175 grader i 20 minuter. Perfekt att ta ut ur kylen på morgonen, värma i micron en minut och njuta av snabba ägg och bacon. Jag blandade också i ett tre teskedar pesto och hackade överblivna soltorkade tomater. Man kan egentligen smaksätta muffinsarna med vad som helst, t.ex. skinka, fetaost ...

Nej, nu blir det dags för ännu ett avsnitt av Game of Thrones.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...