22 januari 2015

Franskt

Om man skulle slänga iväg ett inlägg då, har ju gått några dagar sedan sist. Jag har haft mycket jobb den här veckan så jag har valt att spendera min tid framför datorn på att göra dem än på annat. Nu är iallafall de flesta projekt för den här veckan inskickade så det börjar lugna ner sig ... tills nästa vecka:-)

Här har varit kallt som i ett kylskåp i några veckor nu och med kallt menar jag 0-5 grader. Enligt väderleksprognoserna ska det dock börja krypa uppåt nu för att bli 10 grader på måndag, det håller jag tummarna för.

Idag har det blivit underbar stekt kycklinglever i gräddsås samt blomkålsmos och brysselkål till både lunch och middag. På Pilates-klassen idag satt jag bara och tänkte på den kommande lunchen. Jag är ett så stort leverfreak att jag skulle kunna äta det flera dagar i veckan.
Det är svårt att få till snygga och apptitliga biler på lever
Igår kväll tog jag dock ledigt från allt vad jobb heteroch träffade Cecilia på AW i Clapham Junction. Vi började med middag på den franska restaurangen Soif. Restaurang var så fransk att man hade svårt att förstå vad många av servitörerna sa:-)

Till förrätt beslutade jag mig för att prova något nytt, benmärg. Vad de glömde skriva på menyn var att den serverades på ett bröd och av själva märgen såg jag inget, anade att den säkert använts som "smör" så det gick inte att skrapa bort heller:-)
Till huvudrätt blev det havsabborre med kronärtskocka och svamp. Den rätten var riktigt god och innehöll inga överraskningar.
Efter maten gick vi till en bar i närheten och beställde var sin gin och tonic med saffranssmak. Den var riktigt, riktigt god och något jag absolut tänker beställa igen om jag hittar den på en meny.
Servitören var en glad prick och när han såg att jag höll i kameran så kom han över och poserade med oss ... kändes liiiite turistigt:-).
När vi druckit upp vår drink gick vi lite längre ner på gatan och in på en pub där vi delade på en flaska Cava som sängfösare. Vi satt och pratade om livet tills de stängde puben. Snacka om att tiden flög iväg. Vi var faktiskt så sena att tunnelbanan hade slutat gå när Cecilia åkte mot centrum med det vanliga tåget och hon var tvungen att ta taxi sista biten. Lite dumt att tunnelbanan stänger tidigare än tågen, vi bor ju trots allt i en av Europas största städer.
Det var en mycket kul kväll och jag kom hem med massa energi som man får när man träffar trevliga människor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...