26 januari 2015

Måndag i Richmond och mattips

Ny arbetsvecka. Jag tog iallfall några timmar ledigt mitt på dagen och åkte in till Richmond tillsammans med Steve, det är fleera månader sedan jag varit där senast. Vi gick runt i affärer ett par timmar men hittade ingenting, det är mest vårvintermode nu och jag har tillräckligt med stickade tröjor. Innan vi åkte hem gick vi på var sin kaffe på ett teställe som hette The Tea Box som ligger på en bakgata från shoppingområdet. Stället var litet och mysigt och de verkar specialisera sig på Afternoon Tea och andra smårätter. Vi var dock inte hungriga utan ville bara ha en kopp kaffe eftersom ingen av oss är speciellt intresserade av te. Efter mycket sökande i den stora och tunga temenyn hittade vi tillslut vårt kaffe och beställde.
På väg till hållplatsen för bussen slank jag in på Waitrose och köpte en flaska engelskt bubbel som de sålde till rabatterat pris. Hade fått tipset av min kompis Cecilia förra veckan. Köpte det inte för någon speciell händelse utan alla dagar är bubbeldagar:-)
Steve mår bättre nu även om han fortfarande blir seg och trött på eftermiddagen, han hade till och med 38,5 graders feber på lördag kväll och stegring igår.

Förutom Steves tidiga drama på lördag morgon var resten av dagen ganska händelselös och jag vaknade därför någorlunda pigg på söndag morgon, ingen ursäkt att inte gå på Body Pump kl. 10 med andra ord. Passet var fullspäckat som vanligt. När jag bokade in mig till nästa söndags pass idag så kom jag på plats 6 på väntelistan. Det är poppis med andra ord.

Igår till lunch stekte vi biffarna som jag köpte på lördag. Till det serverade jag ugnsrostad blomkål och smörstekt spenat samt en stor kludd majonnäs med örter. Steve hade stekt köttet perfekt. Han sätter först det pepprade och saltade rumstempererade köttet i stekpannan, utan smör, och låter det steka några minuter på varje sida för medium. Först när köttet är nästan klart sätter han två stora bitar smör i stekpannan och låter det smälta samtidigt som han öser det smälta smöret över köttet. Perfekt.
Till middag på söndag gjorde jag fläskfilegryta vars recept jag hittat på den här bloggen. Det blev mycket gott. Ni hittar receptet här nedanför.
Till middagen drack jag min sista burk Koff Lite, suck:-(

Fläskfilegryta
4 portioner

700 gram fläskfilé
0,5 gul lök
1 röda paprika
125 gram färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
2 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
1 msk tomatpuré
2,5 dl creme fraiche
1,5 dl grädde
1 dl torrt vitt vin (valfritt)
salt, peppar, ev kinesisk soja
1 dl riven lagrad, smakrik ost

Putsa och skiva köttet. Stek upp i smör. Hacka lök, vitlök, champinjoner och paprika och stek upp i stekpanna. Lägg kött och grönsaker i en lite större gryta/panna och rör ner grädde, creme fraiche och smaksättningar. Låt allt småputtra i ca 10 minuter. Smaka av och dra bort från pannan, rör ner osten. Servera med valfritt tillbehör (blomkålsris t.ex är gott till)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...