5 oktober 2015

Vi har blivit kattägare!

Som många av er redan läst på Facebook/Instagram så blev Steve och jag plötsligt kattägare igår (vi har pratat om det i flera år så det fanns i planerna). Jag gick till gymet på morgonen och när jag kom tillbaks bad Steve mig kolla på bilder av en kattunge som såldes på webbsajten Gumtree där man kan köpa allt möjligt, söka jobb, bostad osv. Lillkillen var naturligtvis helt bedårande och några textmeddelanden senare hade vi kommit överens med ägaren om att komma och kolla på honom några timmar senare. Kattungar går snabbt så vi hade tur. Kattungen fanns på ett för oss okänt ställe i zon 4 i norra London som hette Collingdale, ca 1 timmes resa bort.

Vi hade beslutat oss för att köpa kattungen genast från bilderna så vi tog med oss något att ligga på och en handduk för att täcka över buren. Vi fick som tur var en gammal bur av säljaren. Den hade dock inga väggar så det hade blivit för stressfullt för katten utan. En tunnelbaneresa, tågresa och bussresa senare var vi hemma igen. Vi tänkte låta kattungen få vänja sig i lugn och ro och komma ut ur buren i sin egen tid men han gick ut genast vi öppnade grinden och sedan dess har han känt sig som hemma:-) Det är en fantastiskt söt och energisk liten herre som, förutom ett litet misstag i hörnet, har uträttat alla sina bestyr i lådan. När han inte springer runt som ett jehu vill han sitta i famnen och både kurrar och trampar. Igår natt sov han mellan oss. Jag hade satt några mjuka filtar på golvet men dem ville han inte veta av utan kravlade sig upp i sängen och lade sig tillrätta. Jag vaknade upp ett par gånger under natten för att kolla att vi inte hade sovit ihjäl honom men han levde båda gångerna:-). Kvart i 7 tyckte han det var dags att vakna och började hoppa runt på våra täcken och då var det bara att stiga upp.

Han äter som en häst och det sa den förra ägaren också så han lär nog växa snabbt:-) Vi har inte kommit på något namn ännu men vi ger det en vecka.
Så här har jag suttit och jobbat största dagen igår och idag. Det går an nu när han är liten men sen blir det nog trångt i famnen med både katt och dator:-)
Så här kan man också sova, men då får man nog nackspärr förr eller senare.
Efter vår utflykt till norra London orkade vi inte laga någon mat utan beställde hem indisk mat.
Så här såg förresten vår middag ut i lördags, enkelt men mycket gott. Vi drack vårt favorit-Malbec till från Co-op.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...