3 oktober 2015

Mykonos - dag 1 igen

Äntligen lördag. Är tvungen att jobba största delen av helgen men iallafall är det lugnt i inkorgen. Jag steg upp kl 7.45 som vanligt för att gå till min dansklass och sedan satt jag och jobbade tills det var dags för Body Attack halv 1.

Jag fick också en släng av migrän på eftermiddagen, det har väl varit för "spännande" den sista tiden. Jag brukar alltid ta en snabbverkande Burana när jag känner att migränen är på gång och när jag gått igenon alla steg i min "auramigrän" som avslutas med bortdomnad hand, näsa och läppar så brukar det vara över, jag får aldrig huvudvärk.

Här kommer den första bildbomben från Mykonos. De är från den första dagen, blukar bli mindre fotograferande varefter dagarna går.

Vårt hotell hette Archipelagos och låg ca 10 km från Mykonos stad. Hotellet var riktigt fint. Majoriteten av gäster var tyskar med engelsmän på andra plats.

Receptionen


Skulle inte ha något emot det där kaklet
Utsikten från vår lägenhet/bungalow med havet bakom palmerna.
Utsikt mot vår uteplats från vardagsrummet/sängkammaren
Toaletten
Vår lägenhet sett utifrån. Det blommande trädet var imponerande.
Det fanns massor av kapell.
Katter fanns det också många av, speciellt i den lilla staden Ano Mera som låg ca 5 min körväg från vårt hotell. Där åt vi en sen lunch den första dagen.

Grekisk sallad är ett måste, men man har inte ätit en äkta grekisk sallad om man inte ätit den i Grekland, alla andra är halvdåliga kopior.
Den här lade sig alldeles vid mina fötter. Jag skulle säkert ha sparkat till den av misstag om inte våra bordsgrannar varnat mig:-)
Jag tog musslor till huvudrätt ...
Steve tog en grillad bläckfiskarm. Den var jättegod, även om den inte ser så aptitlig ut med sina sugkoppar.
Till efterrätt fick vi gratis grekisk yoghurt med någon slags marmelad. Steve och jag har säkert ätit flera liter var av grekisk yoghurt. Vi åt var sin stor skål varje morgon.
Dags att öppna en liten flaska med bubbel för att fira att vi anlänt.
Vi hann inte sitta länge innan den här konklädda figuren dök upp. Den hade varit i slagsmål fick jag veta av tjejen i receptionen och hade sytts både vid nacken och runt svansen. Personalen hade fixat tratten för att den inte skulle slicka upp såren.
Det var dock den här som fick oss på fall.
I vår hotelldeal ingick både frukost och middag som vi intog vid poolen. Det var över 20 grader på kvällen så hur mysigt som helst att sitta utomhus.
Hotellpoolen
Middagen innehöll alltid två förrätter, en huvudrätt (man kunde välja mellan två) och dessert.

Första kvällen fick vi fritterade grönsaker
och fetaost till förrätt.
Jag valde grillad fisk och någon slags pure till huvudrätt. Efterätten var fruktsallad som Steve fick.
När vi kom ut ur restaurangen satt "vår" katt och väntade på trappan. Han skulle alltid ligga runt halsen, genast man flyttade honom på sängen kom han tillbaka som ett gummiband. Där kan man tala om bestämd vilja:-)
Eftersom vi hade bil åkte vi in till Ano Mera för att kolla om de sålde kattmat någonstans. Vi kollade först i ett par minimarketar men där fanns inget, först i en "supermarket" hade de ett gäng burkar.

Måste bara ta ett foto av den här vinflaskan som hette Nykter(i):-)
Innan vi åkte hem igen för att mata katten köpte vi var sin liten flaska kylskåpskallt rödvin. Jag fick flera gånger kallt rödvin när jag beställde, måste vara en grekisk, eller medelhavsgrej. Kanske inte så gott att dricka ljummet rödvin när det är 35 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...