Det är länge sedan jag har lagt upp något nytt LCHF-recept. Har provat på ett par nya rätter som blev jättegoda och den här gjorde jag idag, krämig ägg- och avokadosallad med bacon som jag åt med färsk babyspenat. Grymt god och mättande. Receptet kommer ursprungligen från den här vackra LCHF-bloggen.
Ingredienser
4 portioner
6 ägg
2 avokado
½ dl majonnäs
salt
2 msk citronsaft
rivet skal av 1 citron
sallad eller spenat
bacon
gräslök
Så här gör du
Koka äggen i 7 minuter. Dela dem på mitten. Lägg gulorna i en skål och finhackar vitorna. Strimla och knaperstek baconet. Mosa gulor och avokado tillsammans med gaffel, rör i bacon, majonnäs, citronsaft, citronskal, hackad gräslök och till sist den fint hackade äggvitan. Smaksätt med salt och peppar och servera med lite sallad eller spenat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar