28 maj 2010

Bank holiday

Ääääntligen helg, efter ett par ganska mentalt krävande dagar, vår housing association slog nämligen till igen. Precis när vi trodde att vi äntligen skulle slippa dom där sugfiskarna så hittar dom på något nytt.

Tidigare i veckan skickade de ett brev där de stod att de ville ha hälften av utgångspriset, inte det faktiska försäljningspriset. Det här skulle innebära att Steve måste betala dem £5 000 utöver vad han får från försäljningen. Dvs han måste betala för att bli av med sin lägenhet. När vi fick brevet ringde vi genast vår bostadsförmedlare som satt i en timme med chefen för Housing Associationen och försökte tala lite vett i honom, men förgäves, Han satt och försvarade sig med att det här är bestämd i lagen och de kan inte göra något. Ett bra exempel på hur avskärmad myndigheterna är från verkligheten.

Vi har nu kommit till det stadiet att vi bara vill slippa ha något att göra med de där idioterna och har gått med på att betala pengarna. Skulle vi säja nej nu skulle vi få gå igenom allt igen senare, göra en ny dyr besiktning eller två plus att vi ändå måste betala för allt arbete som vår jurist gjort hittills. Jag hittade en artikel idag om andras problem med housing associations och såg att jämfört med många av de som kommenterat så slipper vi ganska lätt undan.

Nu till lite roligare saker. Imorgon kommer min kompis Annika över på "Schlagerfestivalkväll". Vi är inte precis några stora fan men det ger oss en orsak att festa till det lite:-) Jag tänker göra trerätters middag och gjorde ett besök till Scandinavian Kitchen vid Oxford Street och shoppade lite godis och chips. På söndag blir det bio, då ska vi gå och se den nya Sex and the City-filmen. Den har ju inte fått så bra recensioner men jag går hellre och ser den själv för att bilda mig en egen uppfattning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...