13 maj 2010

Baka, baka bullar

Ikväll har jag bakat kvarkbullar som smakade helt gudomligt om jag får skryta lite. Jag skulle lätt ha kunnat äta upp hela satsen:-) Nu doftar hela lägenheten som ett mindre bageri, härligt.
Det krävdes lite sökande på Sainsburys innan jag hittade kvargen, som de placerat bland ostarna.

Ni hittar receptet nedan


Kvarkbullar

Ingredienser
(18- 20 st )

•2½ dl mjölk
•25 g färskjäst eller 1 påse torrjäst
•½ tsk salt
•1 tsk kardemumma
•¾ dl socker
•½ ägg
•ca 6 dl vetemjöl
•75 g margarin

Fyllning
•1 burk kvark
•½ ägg
•½ dl socker
•1 tsk vaniljsocker

Anvisningar
Låt kvarken rinna av i ett kaffefilter medan du gör degen. Smula färsk jäst i fingervarm mjölk. Torrjästen kräver varmare vätska, 42°C, och jästen ska blandas i mjölet. Rör ägg, salt, socker och kardemumma. Tillsätt största delen av mjölet och arbeta dgen jämn. Tillsätt det mjuka fettet och resten av mjölet. Knåda degen. Låt jäsa under bakduk. Kavla ut degen till en stor platta. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och bred ut den på degplattan (jag strödde också ut lite russin över fyllningen). Rulla ihop plattan och skär rullen i skivor. Placera skivorna att jäsa på en plåt (eller i pappersformar) täckt med bakplåtspapper. Pensla bullarna med ägg och grädda dem ca 12 minuter i 225°C ugnsvärme. Njuuuut!

3 kommentarer:

  1. blir snål på bulla när jag ser dem. Har inte ätit nåt gjort på mjöl i snart två veckor, gått bra. Men även om suget avtrappats kommer det fram när man ser såna här bullar...

    SvaraRadera
  2. De första två veckorna när man är på diet, vilken den än är, så minns man ännu hur otroligt gott någonting "förbjudet" smakar så du har några dagar kvar till total glömska;-) Hur kommer det att bli när du åker till London, kommer du att tillåta dig att synda lite?

    SvaraRadera
  3. jo, det kommer jag nog att göra, kan inte låta bli att äta en brownie eller glass emellanåt. Men när det gäller mat kommer jag att försöka vara hård, det är ju ändå en livsstil jag valt, ingen diet, och den ska hålla i sig. Det blir bara att välja bort allt bröd, potatis och ris som kommer med maten. Man klarar sig bra på en köttbit plus sallad eller en fet sås. Jag är glad över att vi får äta engelsk frukost på hotellet på morgnarna, man hålls länge mätt då.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...