23 maj 2010

Perfekt lördag

Idag har det varit en perfekt dag; trevligt sällskap, superväder, god mat och rolig underhållning, vad mer kan man begära?!...kanske om allt skedde på en ö i karibien:-)

Jag inledde dagen i hälsans tecken genom att gå på gym. Gymet dubbelt varmare än normalt där på grund av värmen utomhus och jag svettades som en gris. Istället för Bikram-yoga kan man tala om Bikram-viktträning

Svanhild anlände vid 3-tiden och efter ett par timmars uppdatering om vad vi har gjort de senaste månaderna promenerade vi till Balham där vi hade både middag och stå upp-komik inplanerat. Det tog ca 40 minuter att gå dit vilket var bara skönt i det här vädret med en sol som sken från en klarblå himmel.

Eftersom vi hade ca 1,5 timme på oss innan vi skulle äta middag satte vi oss på en uteterass och drack ett par svalkande drinkar. Solen tog verkligen på och jag såg idag att jag hade vita ränder efter axelbanden på klänningen som jag bar igår. Solen är mycket starkare här än uppe i Norden och man måste vara lite försiktig.
Svanhild med en somrig drink.

Jag hade bokat bord till den nordafrikanska restaurangen Tagine som låg mittemot puben där stå upp-komiken hölls. Jag hade aldrig besökt den här restaurangen tidigare och om den skulle nå upp till kvaliteten på min och Steves favorit Azou i Stamford Brook måste den vara myyyycket bra. En nackdel, eller egentligen inte om man vetat om det på förhand, var att de inte sålde sprit i någon form, man måste helt enkelt ta med sig sin flaska vin, öl eller vad man nu ville dricka för alkolhol, själv. Jag tycker egentligen att det är en bra ide eftersom man då kan ta det man gillar plus att det blir mycket billigare. Jag och Svanhild höll oss dock till vatten denna gång.
Till förrätt valde vi den obligatoriska humousen och lammkorvar. Jag är inget lammfan men de där korvarna var välkryddade och dolde den värsta "bismaken" av lamm:-)
Till förrät valde jag grillade kycklingspett med underbar sås och helt fantastiskt couscous. Det är den godaste couscousen jag någosin ätit. Den var kryddad/parfymerad med kanel och någonting annat, perfekt till kycklingen. Svanhild valde lammtagine som var så mör att köttet föll från benet.

Till efterrätt valde jag dadelpaj med vanliljglass och Svanhild choklad-fondant med rinnande choklad i mitten. Båda var jättegoda.

Jag kommer absolut att besöka den här restaurangen igen. Servicen var kanske inte den snabbaste men om man inte har bråttom så är det ok.

När vi betalat gick vi över gatan till puben The Bedford för 2 timmars gott skratt. "Akterna" var av hög kvalitet och hade alla lite olika stilar. Under en akt berättade komikern att han varit tvungen att delta i en "Speed awareness workshop" (Workshop för hastighetmedvetenhet) efter att ha tagits för fortkörning. Han frågade publiken om någon annan deltagit i en likadan workshop och en kille i publiken sa att han deltagit i en 3,5 timmars "Traffic light awareness workshop" (Workshop för traffikljusmedvetenhet) då han åkt fast för att ha kört mot rött ljus. Komikern trodde inte sina öron och sa att han absolut kommer att använda det materialet i sina framtida uppträdanden:-). Man kan ju undra vad de kan berätta om trafikljus som tar 3,5 timmar?! Engelsmännen är roliga:-)

När stå upp:en var slut tog vi taxi hem och satt och pratade ännu en timme innan vi stupade i säng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...