13 maj 2010

Ishockey-VM

När det gäller sport (och affärer) så håller jag först och främst på Finland. Om inte Finland deltar så går min röst till Sverige, När det gäller andra områden så spelar det ingen roll men jag vet till exempel mer om svensk musik, kultur och politik än finsk. Min kunskap om finska kändisar är näst intill noll medan jag vet allt om de svenska. Det här beror på att vi bara tittade på svensk TV, läste svenska veckotidningar och endast hade kontakt med andra svensktalande när vi växte upp. Svenska Österbotten är som ett Åland med den skillnaden att vi sitter ihop med fastlandet:-)

Tillbaka till ishockey. Jag är ingen stort sportfreak men Ishockey-VM är ett måste och mina medentusiaster brukar följa matcherna på en pub i West Kensington som heter Famous Tree Kings. Jag vet inte om namnet syftar på de tre vise männen men puben visar Ishockey-VM varje år och när de finska matcherna spelas så visar de alltid den finsktalande sändningen. Det kallar jag service:-) De brukar också servera finskt öl och salmiaksnapps.

Årets VM har hittills varit fullt av överraskningar; Norge som vann över Tjeckien och Schweiz som vann över Kanada (4-1!!). Det har också varit en trög start för Finland men de lyckades iallafall slå USA igår och tog sig vidare till nästa omgång så nu blir det puben på fredag. Yes!!:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...