12 oktober 2011

Ännu en vardag

Det har varit en hektiskt vecka sett ur jobbsynpunkt och idag har inte varit något undantag. Jag stiger upp redan efter sju och börjar jobba genast efter frukost, men det känns ändå som om jag inte hinner med hälften. Det är iallafall skönt att kunna gå till gymet en timme mitt på dagen och sträcka på musklerna för jag blir stel i nacke och axlar av att sitta timmar framför datorn. Imorgon står det Pilates på agendan efter tre dagar med hård muskelträning och cardio.

Glömde berätta en sak från när vi köpte våra kakel igår och som är typiskt för det här landet. När vi hade bestämt oss för vilka kakel vi ville ha gick vi till en försäljare för att beställa. Vi hade räknat ut vad kaklet på väggen skulle kosta men hittade inget pris på golvkaklet så vi bad honom leta upp det på sin dator. Priset han kom fram till per m2 var helt hutlöst. Steve protesterade och sa att det finns inte ett kakel med det priset i den här butiken. Då sa säljaren att han hade satt till lite extra "för att man behöver alltid lite extra kakel". Steve informerade honom då att vi redan hade lagt till "det där lilla extra" när vi beräknade m2. Säljaren räknade om och helt plötsligt hade priset sjunkit med ca £100 pund. Han hade också tagit 5 pence mera per väggkakel än vad det stod på skylten vid kaklet (det reades) och det fick han också ändra. Summa summarum så blev vårt kakelköp ca £150 billigare än ursprungspriset. Man kan och SKA aldrig lita på vad försäljarna säger här utan konstant ifrågasätta, något som jag inte är van med hemifrån och tycker är jobbigt. Det finns många fler möjligheter att förhandla om priser här, men det är också mycket lätt att bli lurad.
Så här såg solnedgången ut från vårt fönster ikväll, det ser nästan ut som om himlen brinner.
Efter en ordentlig bit kållåda till lunch blev det lite lättare middag; ett hopplock med mozzarellaost, gravad lax, lax- och creme fraiche-röra samt stuvad spenat och halv tomat. Mmmm.

Imorgon ska jag träffa Suss i city efter jobbet. Sitter ju mest i bekväma kläder framför datorn nuförtiden så det ska bli riktigt kul att få klä upp sig lite igen och prata om vad som händer i den stora världen:-).

2 kommentarer:

  1. här kan man inte heller lita på nån, speciellt inte staten, det har jag erfarenhet av, man får ta reda på allt själv...vi hade en liknande solnedgång ikväll, synd att jag hade lämnat kameran i Vörå.

    SvaraRadera
  2. Fy farao, och myndigheterna gör ju aldrig något fel. Därför röstar jag aldrig i riksdagsval och liknande, det är idioter och paragrafryttare hela bunten som inte vet hur det går till i verkliga livet. Hoppas det reder upp sig

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...