9 oktober 2011

Fin middag för fint besök

Lördagen började som vanligt med ett intensivt Body Attack-pass vid lunchtid. Jag hade inte hunnit gå på två helger då jag haft annat program och de hade bytt program som var svettigt värre. Jag fick nästan stickningar i bröstet:-)

Efter gymet gick jag hem och började förbereda kvällens trerättersmiddag som jag tänkte bjuda min kompis Annika på. Vi har inte träffats sedan maj då hon har haft så galet mycket på jobbet med bland annat ny position och besök av storchefen som normalt sitter utomlands.

Jag gjorde naturligtvis en LCHF-vänlig middag eftersom maten är både godare och hälsosammare. Jag kunde förbereda nästan allt så det var mest bara att sätta in i ugnen eller värma upp och portionera ut på tallrikarna när hon anlänt.
Förrätten blev laxburgare med Skagenröra (har satt upp receptet tidigare på bloggen)
Creamy chicken and bacon med bomkålsris och sparris till huvudrätt (har satt upp receptet tidigare på bloggen)
Och chokladterrin till efterrätt med lättvispad grädde och halloncoulie till efterrätt. Jag har aldrig gjort den här efterrätten tidigare men den är jätteenkel att göra och den formligen smälte i munnen. Ni hittar receptet nedan:

Ca 8 portioner

250 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
0,5 dl ljus sirap eller honung
25 g smör
grädde/glass och valfria bär eller frukter till servering

Gör så här

Klä en långsmal form eller förvaringsburk med plastfolie (formen ska rymma minst 0,5 liter och gärna ha ganska liten botten och höga kanter). Hakca chokladen ganska fint. Koka upp vispgrädde tillsammans med sirapen/honungen och smöret. Dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen. Rör tills chokladen har smält och smeten är blank och slät. Häll upp smeten i formen klädd med folie. Låt svalna lite och sedan stelna i kylen i minst 5 timmar, gärna över natten. Lossa terrinen ur formen och skär den i skivor, lättast går det om du spolar kniven med hett vatten och torkar av mellan varje snitt. Terrinen är kladdig och ganska svår att hantera men det är precis som det ska vara. Lägg upp skivorna på assietter och servera med till exempel grädde och bär. Stor njutning:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...