26 oktober 2011

Pasta Carbonara på LCHF-vis

Idag provade jag på ett LCHF-pastarecept som jag hittade på den här sajten och jag måste säga att jag blev mycket nöjd, Steve också, han trodde faktiskt det var riktig pasta. Hemligheten är att få pastadegen så tunn som möjligt.

Här kommer receptet som jag ändrat lite eftersom jag tyckte att 2 pkt bacon till två personer är lite väl mycket och ersatte det med champinjoner istället.

Pastadeg
4 ägg
1,25 dl färskost
1/2 dl fiberhusk

Carbonara-sås:
1 pkt tärnat bacon
1 gul lök
5-6 champinjoner
3 ägg
1 dl grädde
100 g riven parmesanost
Smör att steka i

Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader
Börja med pastadegen. Vispa äggen poröst. Tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop. Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt med kniv eller slickepot, ju tunnare desto bättre. Jag doppade kniven i vatten då och då när jag bredde ut smeten eftersom den är ganska kladdig. Tips. Det kan vara en bra idé att kavla lite på den när den tjocknat som mest med ett oljat bakplåtspapper över. Grädda i 10 minuter.
Låt pastan svalna. Rulla sedan upp den till en rulle och klipp smala strimlor med en sax.
Fortsätt med såsen. Fräs bacon, lök och skivade champinjoner i smör.
Vispa under tiden ihop ägg, grädde och riven ost i en skål. När baconet är knaperstekt, rör ner pastan och låt den bli varm. Stäng av värmen på plattan och rör ner äggblandningen i stekpannan. Vänd försiktigt runt pastan i såsen och se upp så att såsen inte stelnar i botten och blir till äggröra. Strö över grovmalen svartpeppar.
Njuuuuuuuuut för det gjorde jag:-)

2 kommentarer:

  1. jag tycker fortfarande att det är enklast med vitkål/zuchini som man skär i tunna strimlor och kokar till pasta. Men detta var säkert gott också, men verkar vara lite mödosammare..; )

    SvaraRadera
  2. Jo, har man tid över så rekommenderar jag ett försök, det här både ser ut och smakar pasta och så blir man inte gasig som man kan bli om man överdoserar på vitkål, åtminstone jag:-) Det enda som tar lite tid är att smeta ut degen men jag fick ett telefonsamtal just när jag skulle breda ut degen och den hade hunnit svälla när jag kom tillbaks och var därför lite mer svårhanterad.

    Jag har inte provat "zuchinipasta" ännu men det låter också gott så det ska jag testa. Det är bra med variation.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...