Tacopaj
4-5 personer
Smör
1 dl vispgrädde
3-4 ägg
Nötfärs eller blandfärs ca 300-400g
1 paprika
1 gul lök
1-2 tomater
1 dl ceme fraiche och lite grädde
salsasås (färdig eller hemgjord)
tacokrydda (färdig eller hemgjord)
riven ost
Satt ugnen pa 225 grader och borja med att smalta lite smor i pajformen. Vispa sedan ihop agg, gradde och hall i formen och gradda i ugnen tills det far en fin farg. Ta sedan ut formen och lat svalna lite
1 dl ceme fraiche och lite grädde
salsasås (färdig eller hemgjord)
tacokrydda (färdig eller hemgjord)
riven ost
Satt ugnen pa 225 grader och borja med att smalta lite smor i pajformen. Vispa sedan ihop agg, gradde och hall i formen och gradda i ugnen tills det far en fin farg. Ta sedan ut formen och lat svalna lite
Blanda creme fraiche, salsasas, gradde, tacokrydda, salt och peppar.
Stek upp blandfarsen, krydda med tacokryddan, salt, peppar. Hall over kottfarsen i formen, skiva lok, paprika och lagg pa kottfarsen. Stro over den rivna osten. Hall sedan over creme fraiche-blandningen. Gradda pajen i ca 3o minuter
Servera till en gronsallad samt en guacamoledipp.
Guacamole:
2 mogna avokadon
0,5 dl creme fraiche
0,5 lime (saften)
1 stor vitlöksklyfta
flingsalt ca 0,5 tsk
Några droppar d’elidas chili sauce eller liknande stark chilisauce!
0,5 tomat
2 mogna avokadon
0,5 dl creme fraiche
0,5 lime (saften)
1 stor vitlöksklyfta
flingsalt ca 0,5 tsk
Några droppar d’elidas chili sauce eller liknande stark chilisauce!
0,5 tomat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar