15 oktober 2011

En dag på stan

Igår var det alldeles för vackert väder för att vi skulle kunna sitta hemma så efter en timmes obligatoriskt Body Attack-pass så tog vi tåget till Borough Market. Trots folkmassorna och trängseln är det mysigt att gå runt bland stånden och dräggla över alla godsaker som de säljer. Vi köpte inga stora grejer utan jag köpte 100 g skivad tysk medwurst som doftade underbart av vitlök och Steve bit Cheescake.
Det fanns hur många olika smaker som helst och Steve stod och drägglade länge och väl
Till slut blev det en med toffeesmak.

Efter Borough Market gick vi över bron till tunnelbanan i Bank och tog tåget till Holborn för ett besök till vår favoritpub Princess Louise. Vi hade tänkt äta där men deras restaurangavdelning var inte öppen så vi tog bara var sin drink och fortsatte vårt sökande efter ett matställe. Vi hade inte ätit någon lunch och klockan hade blivit 4 så vi var ordentligt hungriga. Vi kom tillslut på att Bountiful Cow, en restaurang som specialiserar sig på bra kött, låg i närheten och vi beslöt oss för att kolla upp ifall de hade några specialerbjudanden. När vi kom dit såg vi att de hade en specialmeny till ett bra pris från och med kl 5 och eftersom vi hade tid på oss gick vi till en pub som heter Cittie of Yorke och som har samma bryggeriägare som Princes Louise, för ännu en drink. Verkligen värt ett besök.
Puben ser ut som om en kyrka.
Lite efter kl. fem hängde vi på låset till restaurangen igen. Vi var de enda "early birds" där så servicen var bra:-). Jag valde leverpate till förrätt. Mmmm, inget slår lever till förrätt.
Och till huvudrätt blev det deras hamburgare, utan utan fransk potatis men med extra sallad. Deras hamburgare är den bästa jag någonsin ätit, och STOR. När de kom med tallrikarna såg jag att de inte hade "kommit ihåg" (vi var de enda kunderna då!) min specialbeställning för det fanns ett berg med fransk potatis på min tallrik och ingen extra sallad. Jag skickade tillbaka tallriken och bad dem göra om och göra rätt och 3 min senare var allt åtgärdat.

Steve och jag åt och njöt och trots att det stod på menyn att biffen var lite mindre än normalt så rullade både jag och Steveut efteråt...jag undrar hur deras biff i normalstorlek ser ut...?
Ett plus i kanten för att de har tandpetare!
Efter middagen promenerade vi ned maten via Covent Garden och vidare till Leicester Square tunnelbanestation och tog tåget till Waterloo och vidare hem. Det var en riktigt mysig dag utan alltför många planer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...