5 oktober 2011

Londonbesok

Nu har jag antligen lite tid over till att blogga. Min gamla dator har ocksa varit langsammare an vanligt och da undviker man att gora saker pa datorn mer an nodvandigt. Nu skriver jag pa min nya laptop och eftersom jag annu inte lyckats ta reda pa hur man andrar tangentbordet till svenska blir det utan prickar. Man gor uppenbarligen inte pa samma satt som pa min gamla dator.

Steve har varit sa snall och installerat det mesta pa min nya laptop, han till och med ringde till var internet-operator Virgins kundsupport. Nagot som visade sig vara lattare sagt an gjort eftersom ingen av dem talade begriplig engelska. Nar han efter flera forsok fortfarande inte forstod ett jota av vad de sa gav han upp och forsokte losa problemet sjalv vilket lyckades tillslut. Indier ar bra pa teknik men det gar inte att satta dem i kundsupporten for det ar stort omojligt att forsta vad de sager.

Det om det. Har kommer istallet nagra bilder fran min brors och hans flickvans besok i helgen.
Brorsan fyllde som jag berattat tidigare 30 ar pa fredagen och vi inledde firandet redan pa morgonen med en engelsk frukost foljt av mousserat vin, presenter och en liten kakbit med ljus.
Ett, tva, tre, blaaaaas!!
Fodelsedagslunchen avnjots pa The Grill at Dorchester som ar ett populart hotell bland kandisar. Maten var riktigt god och trots att portionerna inte var stora (eller kanske de var normala:-)) sa kom vi matta darifran.
Min huvudratt blev nagon typ av fisk
Efterratt, en harligt saftig morots- och apelsinkaka med apelsinglass, mmmmm
Efter lunchen gav vi oss ut i solgasset for att leta efter en paviljong i Hyde Park som byggts upp for en begransad tid och som lar ska vara fin. Tyvarr hittade vi den inte men fick en langpromenad langs den lilla sjon The Serpentine istallet. Darefter akte vi in till centrum for lite shopping och sedan avrundade vi kvallen pa favoritpuben Princess Louise i Holborn. Brorsan maste ju fa dricka varldens godaste Stout, hastlangder battre an Guinness enligt alla som smakat:-)
Steve njuuter av de sista dropparna
Pa lordagen vaknade vi nagorlunda tidigt for att ta baten fran Westminster Pier till Kew Gardens. Vi hade varit forstandiga och kopt kepsar dagen fore och det behovdes verkligen for solen sken fran en klarbla himmel. Jag skulle ha brant bade ansikte och huvudsval ordentligt om jag inte haft keps. Att jag sedan inte alls passar i huvudbonader i nagon form eller farg far man bortse ifran.
Turen pagick i ca 2 timmar och det var nara att vi inte skulle ha kunnat ta i land vid bryggan i Kew da vattennivan var mycket lagre an normalt pa grund av den veckolanga hettan. Kapten forsokte utan framgang ta sig in till bryggan med baten bara skrapade i botten. Tillslut bad han alla passagerare att forflytta sig till foren for att jamna ut baten och da lossnade det antligen.
Middagen at vi pa en annan favoritrestaurang, italienska Bellaria bar and restaurant nara Oxford street
Bresaola pa notkott med sallad och ost
Till huvudratt tog jag fisk, sea bream (havsruda enligt google translate?!) pa en badd av rostade gronsaker. Sa otroligt gott och inte ett enda ben!!
Jag slog till pa efterratt aven idag, men jag nojde mig med halften av moussen och gav Steve resten.
Den har kvallen avslutades ocksa i drickandets tecken, det var ju trots allt helg och semester for brorsan och hans flickvan. Den har gangen gick vi till den sprillans nya baren/restaurangen Powder Keg pa St Johns Hill, ca 15 min promenad fran dar vi bor. Baren har bara nagra veckor pa nacken men har fantastisk inreding i 20-, 30-talsstil och dito musik. Restaurangdelen verkar ocksa vara jattemysig sa den maste vi testa nagon gang.

Pa sondagen hann vi inte gora nagot for flyget tillbaka till Bergen avgick redan halv 3 och de maste ta taxi fran oss redan kl 12. Det var en riktigt lyckad och rolig helg aven om den var kort.

Jag och Steve gjorde inget storslaget resten av kvallen, jag lag nagra timmar i parken (man maste ju ta vara pa solens sista varmande stralar), gick pa ett zumba-pass och sedan gjorde vi raksmorgasar till middag. Efter alla overdadiga middagar kandes det bra med lite lattare mat igen.
Mina LCHF-ostsemlor passar perfekt vid sadana har tillfallen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...