1 januari 2014

Nyåret

Idag har jag inte gjort många knop, bara myst hemma med tända ljus. Det har dessutom regnat och blåst precis hela dagen så det har inte funnits något som lockat utomhus heller.

Nyårsfesten hos Cecilia och Björn var fantastiskt kul. Vi åt gott, sjöng mer eller mindre rumsrena snapsvisor och skrattade non-stop:-)
Till förrätt åt vi toast skagen på malaxlimpa som var en perfekt kombination.
Mellan tuggorna sjöng vi snapsvisor. Cecilias och Björns kompis Andreas fungerade som Toastmaster och till och med jag fick lära mig några nya galna sånger som vi inte sjöng på sitzarna på Hanken. De engelsktalande gästerna kanske inte hängde med i alla låtar men de försökte iallafall:-)
Huvudrätten blev pulled pork och coleslaw, den perfekta festmaten för den sköter sig själv i ugnen och så är det ju så gott.
Till efterrätt 1 fick vi vitchoklad- och lingonparfait som formligen smälte i munnen.
Efterrätt 2 var bondost med hjortronsylt, kan det bli mer finländskt än så:-)
Efter maten var det dags att tillverka våra egna festaccessoarer av "glow sticks". Tänk att något så enkelt kan locka till så mycket skratt, en jättebra ide:-)
Björn avgick med segern när det kom till kreativitet:-D
Färdigt kittade tog vi med oss några flaskor skumpa och promenerade till Primrose Hill för att se på fyrverkeriet vid Themsen. Det var en ordentlig promenad men egentligen ganska bra att kunna sträcka på benen efter all mat och dryck.

När vi kom till "kullen" råkade gruppen dela upp sig och komma ifrån varandra och eftersom mobilnätet altid överbelastas av alla nyårs-sms och -samtal så var det också omöjligt att få kontakt med alla. Nästan samtidigt som fyrverkerierna satte i gång började det dessutom regna och blåsa så det handlade mer om att hålla i paraplyet än att titta på fyrverkeriet:-)
I mitt "gäng" så hade vi turen att bära påsarna med skumpa, men inga glas, så vi fick dricka rätt ur flaskan. Klass, nå man behöver inte vara så petig alla gånger:-)
Efter fyrverkeriet fick vi kontakt med alla igen och vi samlades vid foten av kullen och kunde skåla på "rätt sätt" med glas som de andra hade haft med sig.
Efter att ha skålat in det nya året gick vi tillbaks till Cecilias och Björns där vi fortsatte festen ytterligare några timmar. Jag kom hem först kl 5 på morgonen, länge sedan jag har festat till så sent, och sov ända till 13-tiden. Jag vaknade som tur var utan baksmälla trots att det blev både vin och snaps, men vi åt mycket och dessutom såg jag till att dricka vatten hela tiden. Det var en fantastiskt kul kväll och jag hoppas att året fortsätter i samma anda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...