15 december 2013

Lågprofilig helg

Helgen blev lika lugn som jag planerade. Det enda jag gjort har varit att gå på gymet, 2 gånger igår och en gång idag och jobbat och nu har jag faktiskt jobbat undan alla deadlines för det här året. Yes! Det kan naturligtvis komma nya projekt men jag har skickat ut ett mail till de flesta av mina kunder om när jag kommer att vara oanträffbar så de lär inte vara långa.

Idag var Steve och jag en sväng till Westfield shoppingcenter i Shepherds Bush. Han ville köpa ännu en julklapp till mig men det enda vi lyckades var att äta lunch där. Det var så mycket folk att man inte ens ville kolla på något. Tre timmar senare kom vi tomhänta hem.

Dagens lunch, halloumisallad.
Till middag gjorde jag ett par varma mackor med ett LCHF-bröd som heter "Oopsies". Ni får receptet i slutet av inlägget men det är taget från den här bloggen. Oopsies är jätteenkla att göra och har lite av en pannkakskonsistens.
Igår blev det engelsk frukost till lunch/middag då både Steve och jag var sugna på lite rustik och enkel mat. Korv, bacon, ägg och svamp är aldrig fel och man är mätt till följande morgon.
Det har regnat nästan hela dagen och det ska fortsätta imorgon men det positiva är att temperaturen stiger och idag har det varit 13 grader, känns som tidig vår.

Oopsies
7-8 stycken
3 ägg
100 gram philadelphiaost
1 nypa salt
1/8 tsk vinäger (för lite brödigare konsistens 0,5 msk fiberhusk + 1 tsk bakpulver)
ev. vallmofrön eller sesamfrön.

Sätt ugnen på 150 grader. Separera vitor och gulor. Vispa vitorna hårt med vinäger och salt. Vispa gulor och färskost slätt och vänd sedan ner äggsmeten lite i taget i vitorna. Var försiktig, de ska bara vändas ner, gör inget om smeten är toppig och inte slät! Klicka ut på bakpappersklädd plåt och strössla eventuellt vallmofrön eller sesamfrön ovanpå. Grädda i 25 minuter.

2 kommentarer:

  1. Vi var också i Westfield i Shepherd's Bush i lördags! Tänk att vi inte såg er. ;)

    SvaraRadera
  2. Ja, det är ju så jättelitet:-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...