6 januari 2014

Regn och rusk i London

Hej igen. Jisses vad dagarna rusar fram och då har det mest varit helgdagar. Efter nyår så har jag inte överansträngt mig precis utan mest slappat och jobbat lätt. Det går fasligt trögt att komma igång med jobbet när man haft några dagar ledigt, man får leta både djupt och länge för att hitta motivationen.

Vädret här i London har varit skit mest hela tiden sedan jag anlände den 30:e, regn och nära stormstyrka mest varje dag. Idag trotsade emellertid Steve och jag vädergudarna och promenerade in till Putney när vi började se ett skymt av blå himmel på eftermiddagen. Vi hade inte något speciellt ärende utan ville bara komma ut och sträcka på benen. Vi åt iallafall lunch på ett brasilianskt steakhouse som heter Rodizio Preto. De har ett buffebord med sallader samt ris och olika såser och så går en kille runt borden med olika typer av grillat kött som kan skär åt en. Det blev både grillad kyckling, grillad ribeye-stek, vitlöksstek och korv i ett par omgångar. På kvällarna har de större utbud men deras mindre lunchmeny för 10 pund är också helt ok och mätt blir man.

Innan vi gick hem igen så passade vi på att ta en titt i TK Maxx och vad hittade vi inte där om finska lejonens spelartröja. Steve hade sett flera av dem redan före jul och nu fanns det bara en kvar. Skulle den inte ha varit så fasligt stor (L) så skulle jag ha köpt den för det var bra kvalitet (Nike) och nedsatt från 50 pund till 15 om jag minns rätt.
Här kommer lite bilder från i lördags som jag tillbringade i gott sällskap med Mia och James. De bor i Gravesend vilket är en ordentlig bit från Wandsworth så därför sov jag över.

Jag blev bjuden på en riktig festmiddag med olika spanska uppskärningar till förrätt och ...
ugnsstekt gås med olika tillbehör till huvudrätt. Jag har aldrig ätit gås tidigare vad jag minns men den var otroligt god, väldigt saftig och mör.
Rödkål och ugnsrostade grönsaker passade perfekt till.
När vi ätit så vi nästan rullade plockade Mia fram ett spel som hette Toru och där det gäller att vara snabb. Snabbhet är inte min starka sida och jag förlorade inte helt överraskande varenda omgång:-) Jag hatar att förlora och därför spelar jag väldigt sällan, typ bara Euromillion på fredagarna eftersom allt som krävs är tur och ingen skicklighet:-).
Jag och Mia satt uppe och pratade ända till två på morgonen. Tiden går så otroligt snabbt när man träffar goda vänner.

Följande morgon kände jag nog att jag hade druckit några glas vin och en irish coffee, men började återvända till livet igen efter ett par muggar kaffe och en bastant English Breakfast. Ägg, korv och bacon är perfekt efter en "glad" kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...