31 januari 2014

Perfekt inledning till helgen

Äntligen är veckans bästa dag här och jag har en massa kul inplanerat. Egentligen började det roliga redan igår när jag mötte upp med Suss i Covent Garden. Vi åt en fantastisk middag på den franska restaurangen Green Man and French Horn.

Min förrätt som var terrine smälte i munnen, ibland kan den vara väldigt torr och smaklös.
Vi valde båda rosenmulle (red mullet, fick googla lite innan jag hittade det svenska namnet) till huvudrätt. Vi fick hela tre fileer som serverades med någon slags pure, svamp och något grönt. Det är inte lätt att förstå en meny som är till hälften på franska, inte ens google translate hjälpte:-)
Vi var ganska mätta efter för- och huvudrätterna men vi slog ändå till med ostbricka till efterrätt som vi delade. Hade vi inte varit mätta förut så blev vi det absolut nu.
Efter ett par timmar på den lilla och mysiga restaurangen, som jag rekommenderar starkt (deras vinlista är imponerande) så gick vi vidare till en restaurangbar i närheten där vi nästan föll av stolen när ett glas rödvin visade sig kosta £3,25. Jag trodde att det kostade £6,50 per glas, för det stod det på drinkmenyn, men fattade inte när jag över hälften tillbaka från de £15 som jag gav servitören. Dit måste vi gå igen:-)

Efter en jättekul kväll med bästa sällskapet hann jag bara säga ett supersnabbt hej då till Suss innan jag måste springa till bussen som kom precis. Det här var utsikten genom fönstret hela vägen hem, det var som att åka i ett växthus fast inte lika varmt.
Idag har jag hunnit med både ett pass Body Pump (kommer inte att hinna till gymet den här helgen), städat lägenheten tillsammans med Steve, bakat zucchinisemlor/frallor och varit på en timmes massage och ansiktsbehandling.

Jag tog bussen in till Chelsea i god tid för att hinna hitta behandlingsstället och gå runt i affärer. Tjejen som behandlade mig var från Polen, surprise, surprise, men hon var bra. Hon tog i ordentligt när hon masserade och framför allt höll tyst. När jag får massage vill jag bara ligga och njuta och lyssna till den avslappnande bakgrundsmusiken. Jag har inte minsta lust att stöta och blöta mitt liv eller världsläget.

Efter 45 minuters massage fick jag vända på mig och så gav hon sig itu med min ansiktsbehandling, lika avslappnande det. Jag måste göra det här snart igen, genast Groupon har något nytt erbjudande:-)

Imorgon blir det tidig uppstigning för kl 9 ska jag befinna mig på Overground-tåget från Clapham Junction till Shoreditch i östra London där den nordiska filmfestivalen Nordicana hålls.

Steve ska snart ut i regnet och träffa sin kompis på några drinkar medan jag har tänt en massa ljus och snart ska mixa till en Blue Arrow cocktail. Tröttnar aldrig på den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...