19 januari 2014

Middag och ståupp

Trevlig söndagseftermiddag på er alla. Här är det strålande solsken idag så det blir nog att tvinga sig ut på en promenad för att tanka energi.

Igår hade jag och Nina en helkväll i centrala London som började med en trerättersmiddag på en fransk restaurang som heter The Balcon. De flesta servitörerna talade med så stark fransk accent att man knappt förstod vad de sa:-).

Ingen av oss hade besökt restaurangen tidigare men den var väldigt fin och mysig.
Jag gillade belysningen.
I vårt erbjudande ingick också var sitt glas äkta champagne. Jag gillar dessa tulpanformade glas men de är säkert ett elände att diska:-)
Vi fick också olika bröd och oliver och beställde var sitt glas vin till huvudrätten, jag ett Malbec från Argentina som var fylligt och gott.
Till förrätt åt jag forell med ägg, tomat och avocado som var riktigt gott.
Till huvudrätt valde vi båda stekt anka, friterad "boll" med ankkött samt ugnsrostade grönsaker. Fantastiskt gott!
Efterrätten var däremot en riktig flopp, torr och smaklöst. De bruna bollarna smakade som torra, små munkar och de torkade frukterna som kokats upp fattar jag inte vad de hade för uppgift. En stor boll vaniljglass hade hjälp upp rätten lite.
Mätta och tämligen belåtna gick vi vidare till Embankment för att kolla på stå upp-komedi på Covent Garden comedy club. Som vanligt så var det lite olika kvalitet på komikerna men det är sådant man får förvänta sig. Det var lite för mycket "kiss och bajs"-skämt som folk kanske generat skrattade åt för 10 år sedan men nu är skåpmat. Det är kul iallafall att gå på stå upp då och då.
Efter föreställningen gick vi till en liten pub i närheten och satt och pratade tills den stängde och sedan tog vi bussen hem igen. Det var en riktig kul kväll ute.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...