17 januari 2014

Veckan som gått

Glad fredag på er alla!! Jag har startat kvällen med en Blue Arrow och norska fläsksvålar som jag beställt från LCHF-butiken i Sverige. De smakar exakt som popcorn och är garanterat svinpälsfria.
Idag åkte Steve och jag till Kingston igen för hans andra teoriprov för körkortet. Tyvärr klarade han det inte den här gången heller. Han var 1 poäng från den skriftliga delen, så det går framåt där, men många poäng från videodelen där man ska titta på massor av videoklipp och klicka med musen när man ser "riskfaktorer". Klickar man för många gånger på ett klipp så får man 0 poäng och för sällan så får man inte tillräckligt med poäng. Det är inte säkert att jag skulle ha klarat det testet heller trots att jag haft körkort i över 20 år.

Efter det senaste misslyckandet så sa jag åt honom att beställa boken med körregler och lääääääs den istället för att ta en massa gamla tester på nätet och hoppas på det bästa, eller ännu bättre, gör båda. Idag bad jag att få läsa hans "resultatblad" och då såg jag att de rekommende att man läste en viss handbok för att göra det lättare att klara videotestet och jag frågade om han gjort det efter första gången. Nej sade han. Hur självsäker/naiv eller lat kan man bli egentligen?! När jag tog mitt körkort så läste jag all teori tills jag kunde den utan och innan eftersom jag inte hade lust att ta testet om och om igen och betala mer än jag behövde. Ibland undrar jag om män automatiskt slutar lyssna när kvinnor kommer med råd, de vill hellre komma till samma insikt själv, även om de slösar bort 6 månader och mycket svett, tårar och pengar under tiden.

Anyway, medan han tog sitt test så gick jag runt i affärer. Jag behövde egentligen inget men beslöt mig ändå för att kolla om de 2 stora varuhusen i Kingston hade "champagnestoppare". Steve dricker sällan mousserat vin (senast han sa att han tyckte om mousserat vin var när han drack Bolinger champagne som kostar ca 40 pund flaskan:-) och därför vill jag inte öppna en stor flaska bara för mig eller slösa pengar på småflaskor som kostar nästan lika mycket som en stor. Efter lite sökande så hittade jag det jag behövde så VOILA nu kan jag öppna en stor flaska och bara ta ett eller två glas per kväll. Perfekt. Jag köpte också ett cocktailmått så att jag slipper gissa ... eller googla när jag gör cocktails. Förutom de här grejerna hittade jag också 2 par gymskor på TK Maxx som jag kommer att fota och lägga upp imorgon. Jag sliter ut ett par gymskor per halvår.
,
Ja, det har gått några dagar sedan mitt senaste inlägg så här får ni en bild av onsdagens tapasmiddag på lokala puben Cats Back. Det är sällan man får tapas på pubar utan det är oftast engelsk mat eller Thai, här får man både engelsk och spansk mat och portionerna var stora. Det är väl ingen Michelin-mat men duger mer än väl för mig och allt smakar GOTT.
Igår blidde det en gammal favorit, bakad brie med massor av persilja, körsbärstomater och paprika.
Imorgon står gym, middag med Nina och stand up-komedi på agendan. Ser verkligen fram emot det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...