26 januari 2014

Söndagssushi och annat smått och gott

Söndag hela veckan känns det som. Idag har iallafall vädret följt mitt söndagshumör, grått och regnigt.

För att pigga upp mig blev min kombinerade lunch/middag sushi med blomkålsris. Den här gången blev den om möjligt ännu godare än senast eftersom jag lät vätskan efter det kokta blomkålsriset ånga bort ordentligt. Jag fyllde rullarna med avocado, gurkstavar, räkor och majonnäs samt avocado, gurkstavar, gravad lax (från LIDL) och majonnäs. Har ni inte provat LCHF-sushi så gör det, enkelt att göra dessutom. Jag sköljde ner sushin med ett glas Prosecco. Vitt vin passar ju perfekt med fisk- och skaldjur, mousserat vin ännu bättre tycker jag.
Igår åkte Steve och jag in till Soho för en sen lunch/tidig middag efter mitt gym.

Jag gillar vår lokala pubs uppfinningsrika skyltar.
Vi tog bussen in till stan och när vi kom fram till Trafalgar Square och London Portrait Gallery så såg jag den här jättestatyn av en blå tupp. Mycket roligare än alla statyer av gamla gubbar som ändå ingen känner igen. För att uppmärksamma Steve om statyn så sa jag till honom, "look at that giant...cock". Ja, hur ska man annars säga:-)
Steve och jag gjorde det enkelt för oss och gick till en av våra franska favoritrestauranger, Prixe Fixe. De har specialerbjudande före kl 17 och vi har aldrig ätit en dålig rätt där.

Till förrätt åt jag spett med grillad halloumi och chorizokorv med tabbouleh och goda såser.
Till huvudrätt blev det kycklingbröst fyllt med gorgonzola, kastanj och lite annat ditt och datt på selleripure. Mycket, mycket gott.
När vi satt och åt kom världens åskstorm förbi. Jag kan ju säga att det var väldigt skönt att sitta inomhus i godan ro, dricka vårt vin och tittade på när människor sprang förbi i full karriär för att undvika störtregnet. Speciellt de som inte hade paraplyn. När det var dags för oss att betala och gå hade regnet upphört helt. Snacka om bra timing.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...