29 januari 2014

Bio, bostad och andra begivenheter

Har äntligen slagit mig ner på soffan efter ett svettigt gympass. Nu sitter jag och äter middag med en massa tända ljus (eller så många som Steve tillåter innan han börjar klaga på huvudvärk av ångorna:-). Det har regnat precis hela dagen och då är det mysigt med levande ljus för att "skingra mörkret".

Filmen jag såg igår var "The Wolf of Wall Street". Den pågick i hela tre timmar och var full av sex, naket och narkotika. Leonardo DiCaprio var mycket bra, och filmen rolig men den var ca 1 timme för lång, det blev lite mycket prat ibland.
Idag har vi haft besök av två killar från en fastighetsmäklare. Jag trodde det var Steve som kom in och "välkomnade" dem i mina massiva mystofflor som jag, efter att ha hälsat, snabbt som blixten sparkade av mig. Vi hade mycket kontakt med dem senast vi försökte sälja/köpa bostad för 3-4 år sedan och igår fick Steve ett email av dem där de frågade om vi funderar på att sälja vår lägenhet och att de kan komma och ge oss en gratis värdering. Vi har ju planerat att flytta till något större så småning om så vi svarade, varför inte.

När de värderat vår lägenhet så trodde de att vi lätt skulle kunna sälja den för £80 000 pund mer än vad vi skulle ha fått för den för 3-4 år sedan! De förklarade att efterfrågan på bostäder är flera gånger större än utbudet för tillfället och folk är nästan beredda att betala vad som helst. De sade att alla anbud brukar vara över det begärda priset på öppna visningar  och tack vare vårt perfekta läge, vårt loft (= förvaringsutrymme vilket är guld värt) och egen parkeringsplats skulle lägenheten gå på fem röda.

Jag och Steve har ännu inte bestämt oss för om vi ska sälja eller hyra ut lägenheten när vi väl bestämmer oss för att flytta (och vart). Nå, det får bli en senare fråga för det kommer nog inte att ske det här året. En av värderarna sa också att värdet på vår lägenhet nog inte skulle sjunka så mycket om, eller snarare när, priserna börjar sjunka igen. Känns inte riktigt som rätt tidpunkt att flytta nu när bostäderna är svindyra eftersom det skulle inte innebära någon större vinst för oss.

Dagens, och flera dagar framåt, lunch och middag blev något jag gjort tidigare, brysselkålsgratäng, den här gången med lite annat ditt och datt för att göra den till en hel måltid. Jag tillsatte bland annat tärnad skinka, körsbärstomater och stekt chorizokorv. En sak som jag insåg att jag borde ha gjort var att förkoka brysselkålen lite för de var större än förra gången jag gjorde gratängen vilket ledde till att de inte var helt mjuka, snarare "al dente":-)
Igår bokade jag helt på impuls två teaterbiljetter till Steve och mig till en pjäs som hette "Death Ship 666! - The Epic Disaster Parody Play". Det är en parodi på olika fartygskatastroffilmer och kommer att visas i slutet av februari. Inte en dålig början på min nyårsresolution att börja göra/uppleva/se mer, antingen ensam eller med andra. Jag har inga problem att gå på t.ex. teater eller bio ensam om så krävs och det borde ju vara enklare att få biljetter till någon matinee. I mars kommer min kompis Nina och jag också att gå och se improvisationsteatern Austentatious där varje pjäs grundar sig på en tidigare "okänd" Jane Austen-bok. Publiken får föreslå titel på den "nyupptäckta" boken så man vet aldrig hur handlingen blir. Jag har sett den en gång tidigare och den var mycket bra, då hette boken Gay Pride:-) Man kan gå och se pjäsen om och om igen eftersom handlingen är annorlunda varje gång.

På lördag kommer jag troligen att besöka Nordicana och se på skandinavisk film. Evenemanget anordnades för första gången i september ifjol och blev så populärt att det ordnas igen bara 6 månader senare. Jag var med Steve, Mia och James ifjol men de står alla över den här gången. Om det finns någon bloggläsare i London som är intresserad att hänga med så hör av er, man köper biljetter på den ovanstående webbsajten:-).

Ja, det var väl allt för den här gången, Over and out:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...