9 april 2014

Stekpannepizza - LCHF

Hej alla. Här har det inte hänt så mycket de senaste dagarna annat än jobb och gym så nu har jag träningsvärk lite här och där. Steve fick ett av sina mildare ryggskott igår som håller i sig än i dag. Det börjar emellertid bli lite bättre för han har gått från att se ut som ett S när han går till ett C. Han fick sitt "ryggskott" när han diskat och skulle torka av bänken. Uppenbarligen var en lätt vridning av kroppen tillräckligt.

Idag har vi tvättat kläder, alla sängkläder samt bäddmadrass så nu hänger det tvätt lite här och där i lägenheten samt på handräcket utanför vår lägenhet. Ska bli härligt att gå och lägga sig mellan fräscha lakan inatt.

Igår gjorde jag pizza i stekpanna efter ett recept som jag hittade på den här bloggen. Det blev JÄTTEGOTT så den kommer jag att göra igen.

STEKPANNEPIZZA
2 pers

Botten: 
4 ägg
0,5 dl vispgrädde
2 msk mandelmjöl
0,5 msk kokosnötsmjöl
0,5 tsk bakpulver
Salt och svartpeppar

Tomatsås:
2 msk osötad tacosås
1 msk tomatpuré
0,5 tsk torkad basilika
1 tsk oregano

Toppa med t.ex.:
Ostskivor (jag valde mozzarellaost)
Valfri topping, t.ex. rökt skinka/tonfisk på burk (slå bort vätskan för annars blir det för vattnigt)/salami osv.
Oregano

Gör så här: 

Botten: Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop med äggen och grädden. Häll smeten i en stekpanna med smör och rör lite försiktigt i botten i början. Sätt på ett lock och stek på medelvärme tills botten stelnat.

Tomatsås: Blanda alla ingredienser till tomatsåsen och bred på pizzabotten. Slå av värmen under pannan. Toppa med ostskivor och valfri fyllning. Strö på oregano och sätt på locket igen tills osten smält.

2 kommentarer:

  1. Stackars Steve och hans rygg. Det är konstigt att de får ryggskott alltid när de behövs i köket...? Sen är det som om de skulle ha det som förevändning till att inte behöva diska osv igen, för sist blev det ju ryggskott..
    Du får ta med Steve på pilates så han får bygga upp de djupa musklerna kring ryggen så går det bättre att diska sen. Jag har själv haft problem med ryggen denna vecka på mitt nya jobb som diskerska, vi gör en massa lyft och vridningar samtidigt och ergonomin är det tydligen bara jag som bryr sig i.
    Trevlig helg till er!

    SvaraRadera
  2. Jo, han har det ganska regelbundet och jag tror att det beror på att han inte tränar så ofta som tidigare och hans magmuskler inte är mycket att hurra för. Jag har ju problem med ryggen och känner när mina kotor flyttar på sig då och då och därför går jag så ofta till gymet för att träna lära mig att spänna mina rygg- och magmuskler, båda är ju kopplade till varandra och man måste medvetet spänna dem. Har försökt berätta det till Steve men tror du han lyssnar?!:)

    Fortsätt att fokusera på dina rörelser, vad de andra än gör, och spänn magmusklerna för det har jag upplevt att hjälper jättemycket när man lyfter tyngder

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...