2 februari 2015

Blandad kompott

Så är det måndag igen. Som tur är så var den här måndagen ganska lugn ur jobbperspektiv så jag kunde sova ända till kl 9, tänkte jag, och vaknade i vanlig ordning kl 8. Suck, nå iallafall vaknade jag av mig själv och inte av väckarklockan.

Helgen har varit riktigt kul och skön med både teater, italiensk mat och gymbesök både lördag och söndag (mindre skönt under, men desto mer efteråt:-).

Komedin "The play that goes wrong" som jag såg igår var fantastiskt bra! Som namnet säger så handlade pjäsen om en annan pjäs där allt som kan gå fel, går fel, medan skådespelarna envist kämpar sig igenom sina repliker. Snacka om "the play must go on". Publiken skrattade så de nästan grät, jag med. Jag skulle faktiskt kunna se den här igen. Kanske jag borde fråga om Steve skulle ha lust att hänga med, det här är en pjäs som jag tror han skulle gilla.
Scenen
I lördags åt Steve och jag middag på en italiensk restaurant ca 20 min promenad från oss. Vi har aldrig besökt den tidigare men fick tips om den i ett program specifikt från London där en kille väldigt ovetenskapligt testade 3 italienska restauranger i London och den här fick flest poäng. Restaurangen heter Bella Mia och ligger inträngd mellan takeaway-ställen och nedlagda småbutiker.

Restaurangen var mysig dock och maten bra.
Förrätt, grillade auberginer, lufttorkad skinka och mozzarellaost.
Till huvudrätt blev det stekt kalvkött igen med svamp- och gräddsås serverat med mer grillade grönsaker (eftersom jag inte ville ha rostad potatis). Vi drack också en god Malbec till. Steve tog en pizza och det faktum att han åt upp alla kanterna också är ett gott tecken:-)
Här kommer också några bilder från onsdagens after work med Sofia. Jag lade in som förslag att vi skulle besöka ett tapas- och cava-ställe nära Blackfriars som heter Copa de Cava. Jag, Sofia och Cecilia var på väg dit före jul men på grund av alla företagsjulfester så var de helt fullbokade. I onsdags var det däremot hur lugnt och skönt som helst. Restaurangen ligger i en jättemysig källare med tegelväggar och bågformade tak. Här är det spanskt bubbel som gäller och cava-menyn är lång. Man kunde också beställa tre glas med olika cava och det gjorde vi, tänkte att det skulle vara kul att jämföra smaker.
Maten som serveras är tapas och vi beställde friskt. Gillar verkligen plockrätter och vi åt tills vi nästan sprack.
Sofia beställde en efterrätt medan jag höll mig till en ...
cocktail. Det visade sig vara happy hour så istället för en så beställde vi in två uppsättningar så att vi fick två cocktails var. Min var jättefräsch och innehåll gin, limejuice och cava.
När vi ätit och druckit upp och betalat gick vi för en sängfösare till en pub i närheten, Punch Tavern, som verkar fokusera på gin.
En av två sidor med bara gin
Så våra drinkar blev en kryddad gin och tonic. Enligt menyn skulle den ha torkade enbär i sig men de svarta kornen var i själva verket svartpeppar. Tror han som blandade tog lite fel, påverkade inte smaken negativt dock:-)
Innan jag gick och lade mig igår kväll så sökte och bokade jag också flygbiljetter till morsan och hennes syster som kommer och hälsar på i slutet av maj/början av juni. Kul att de kan ha lite egentid med varandra. Det var grymt svårt att hitta vettiga flygtider dock, om en väg var perfekt så var den andra resvägen typ 18 timmar lång med två byten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...