23 februari 2015

Sightseeing

Steve och jag har just kommit tillbaka till hotellet efter fleeera timmar på stan. Vi skulle verkligen inte ha kunnat ta ett steg till när vi äntligen kom in på vårt hotellrum. Nu ligger jag på sängen och kollar på TV och Steve tappar upp ett bad. Vi har både badkar och dusch på rummet, till Steves glädje.

I dag har vi spenderat största delen av tiden genom att gå gata upp och ner i Budapests slottsdistrikt där också det kungliga palatset ligger. Under "slottsberget" finns ett 1,2 km lång labyrint av gångar, hålor och källare som man kan besöka. Labyrinten användes även som fängelse och tortyrplats, bland annat Vlad, som låg till förgrund för Drakula, var fängslad där. Steve och jag besökte labyrinten och det var verkligen ingen behaglig plats och mycket svagt upplyst. Ibland fick vi använda våra mobiler för att se var vi satte våra fötter.

När vi kom upp till ytan igen gick vi runt lite till innan vi tog ett slags horisontellt tåg nerför berget. Våra fötter och ben började nu kännas ordentligt trötta och vi gick till ett café där vi köpte en lätt lunch, jag goulasch-soppa.

Efter lunchen skulle vi till ett annat museum men när vi äntligen kom fram fick vi reda på att det är stängt på måndagar, suck. Nytt försök imorgon.

Om ett par timmar är det middagsdags men ingen buffé ikväll😊

Sent from my Windows Phone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...