15 maj 2016

Långpromenad i Staines

Hoppas ni har haft en trevlig söndag. Vår söndag har inte varit dum alls även om vi fick mer frisk luft och motion än vi planerade:-)

Igår fixade jag till lite plockmat till Eurovisionen, salamichips, räkor med skal, oliver och ugnsbakad fetaost (skiva tomater och placera ett fetaostblock ovanpå. Sprinkla över hackade valnötter, torkade kryddor och olivolja och grilla/baka i 200 C ugn i 7-8 minuter). Osten är också bra till grillat kött.
Idag tog Steve och jag tåget till Staines som ligger i sydvästra London. För några veckor sedan kollade vi runt var man kunde äta i Staines och hittade en pub som heter Three horseshoes. Den hade fått bra feedback och igår ringde jag dem och lyckades få ett bord för två till kl 12, det var den enda lediga tiden. När jag senare på kvällen kollade var puben låg på kartan så upptäckte jag att den inte precis låg vägg i vägg med tågstationen utan en ordentlig promenad därifrån, i en by som heter Laleham. Vi kom fram till Staines halv 12 och började gå, 40 minuter senare var vi äntligen framme! Vi sa till varandra att hoppas maten är värd ansträngningen.
Eftersom vi anlände till puben precis när de öppnade för dagen var vi de första gästerna i den mysiga matsalen.
40 minuter senare var den proppfull.
Jag beställde en varm sallad med kalvlever och bacon till huvudrätt som var otroligt god.
Till huvudrätt tog vi båda Pork Belly (sidfläsk på svenska) som var perfekt tillagad. Fettet hade smält in i köttet så det fanns inga sega bitar alls, allt gick att äta. Till köttet serverades ångkokta grönsaker, "stuffing", sås och i mitt fall smörslungad spenat istället för potatisen. Maten var fantastiskt god och verkligen värt priset, 18,50 GBP för två rätter.
När vi ätit klart och betalat beslutade vi oss för att ta ett annat tåg tillbaka som låg i Shepperton. På kartan såg vägen kortare ut men när vi äntligen kom fram till stationen med 5 minuter till godo så hade vi gått 40 minuter även den här gången. Nästa gång tar vi buss från stationen, Steve har redan kollat att det går buss dit och den resan tar bara 6 minuter:-). Maten, servicen och puben var så bra att vi vill återvända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...