4 maj 2016

Slut som turister

Steve och jag har varit på benen sedan 7.30 på morgonen när vi hämtades upp av vår turguide Phil som skulle ta oss till koncentrationslägren i Auschwitz och Birkenau och sedan saltbrottet. I den lilla minibussen möttes vi av tre glada japanska kvinnor.

Resan till koncentrationslägren tog 1 timme och när vi kom fram hade vi hunnit vakna. Auschwitz var vårt första stopp och där fick vi gå runt själva i de olika barackerna. Efter två timmar fortsatte vi till Birkenau som är det egentliga koncentrationslägret och flera gånger större än Auschwitz. Här guidade Phil oss runt och vi fick lära oss massor. De flesta barackerna var tillverkade av trä och nedrivna av invånarna som behövde trä för att bygga upp sin stad igen efter att ha blivit jämnad med marken av nazisterna för att ge plats åt koncentrationslägren. Skorstenarna fanns kvar dock och det gav en klar bild över hur stort lägret varit.

Efter Birkenau åkte vi till saltbrottet där man bröt salt redan på 1600-talet. Vi hade en lokal guide som tog oss från 61 meters djup till över 100 meters djup under en två timmar lång rundvandring. Det var jätteintresserant, bla har de en kyrka där med högmässa varje söndag.

Nu har vi precis kommit tillbaka till hotellet för att vila oss innan det är dags att leta efter en intressant restaurang. Gårdagens restaurang var jättebra och om man rör sig med pund är allt dessutom billigt😊

Sent from my Windows Phone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...