19 maj 2016

Från franskt till engelskt och Malta, here I come!

Pust, nu är allt packat, allt utskrivet och snart ska jag ta bussen till Clapham Junction för tåg till flygfältet i Gatwick, Malta, here I come:-)

Först ska jag iallafall lägga upp lite bilder från de senaste dagarna. I måndags träffade jag min kompis Cecilia på en restaurang vid London Bridge. Jag hade hittat en kul restaurang med franska tapas som vi beslöt oss för att prova på, Boro Bistro.

Inredningen var rustik med synliga tegelväggar, vilket jag gillar
Vi beställde in ett antal tapas och de var jättegoda. Förutom osttallriken som vi åt som förrätt så provade vi på gädda i kokosnötsgrädde och lime, griskind med god kålgratäng och grodlår (när det nu fanns på menyn) med någon anna typ av kol. Jättebra för en lågkolhdratare. Grodlår smakar som kyckling men de kunde kanske ha gött dem lite mer innan de slaktade dem:-)
Vägen ner till toaletten var full av intressanta föremål
Jag skulle inte vilja ha det så här "råddigt" hemma men gillar det skarpt på restauranger/pubar.
Eftersom det var måndag stängde de redan halv 10 men ägaren lät oss beställa en flaska bubbel och vi satt tills de mer eller mindre hade stängt in oss med utemöblerna:-). Vi gillade restaurangen skarpt så det blir nog fler besök. De har en stor uteplats också som är perfekt när temperaturen tillåter.
I tisdags var det dags för SWEAs styrelsemöte och jag hade bokat bord på den för mig välkända engelska restaurangen Old Tom and English. Det är alltid intressant att se om personer som aldrig varit dit tidigare hittar direkt eller om de tvingas gå upp- och nerför gatan ett par gånger eftersom det inte finns några skyltar utan endast en ljusgrå dörr med en ringklocka i mässing:-)

Vi gick alla för 3 rätter och ett glas bubbel. Det gick jättebra att hålla mötet mellan rätterna och vi blev klara med mötet på rekordtid, dvs. 2 timmar.

Min förrätt blev sparris, pocherat ägg och hollandaisesås. Fett och gott.
Till andra rätt valde jag lammstek som alltid är perfekt. Den har kommit med olika tillbehör och garnering sedan mitt första besök på restaurangen men fortfarande lika god.
När andra beställde efterrätt valde jag ännu en stek (dom är inte så stora som dom ser ut på bilden:-), denna gång av nöt. Den här kunde kanske ha grillats lite längre för den var lite svårtuggad tyckte jag. Det verkar vara mitt öde den senaste tiden, jag vill ha mitt kött medium men det kommer antingen "rare/medium rare" eller blue:-)
Igår var jag bara hemma. Jag skulle inte ha hunnit med någon utflykt eftersom mina sista jobbprojekt inför resan var så långa och tidskrävande att det krävde varje minut för att jag skulle hinna få dom klara men nu är de gjorda ... hoppas jag:-)

Nästa inlägg kommer säkert från Malta så vi höres!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...