1 maj 2016

Effektiv söndag

Glad första maj! Här i London har vi haft riktigt fint väder med sol hela dagen. Såg på väderleksrapporten att temperaturen i slutet av nästa vecka äntligen kommer att nå 20-graderssträcket. Det passar bra att mötas av varmt väder när vi kommer från Krakow.

Igår firade jag Valborg med en liten flaska champagne och småplock. Steve är inte så mycket för bubbel så jag fick hela flaskan själv, inte mig emot:-). Jag gjorde parmesanchips vilket är hur enkelt som helst. Riv 150 gram parmesan, sätt små högar på bakplåtspapper och peppra. Låt smälta i 175 graders ugn ca 5 minuter. Låt svalna och ät. Man kan också använda annan ost om man vill, som cheddar.
Idag har jag varit extremt effektiv och hunnit med hur mycket som helst. Kul när man kan pricka av allt på to do-listan i huvudet.

Vi vaknade kl 8 för då tyckte Busen att vi hade sovit tillräckligt och började bita i nästan varje kroppsdel som låg utanför täcket.

Efter en slapp frukost gick jag till gymet för en timmes Body Pump. Det är verkligen svettigt men skönt att låta musklerna arbeta riktigt ordentligt. När jag kom tillbaka jobbade jag undan nästan alla deadlines för nästa vecka och när Steve kom tillbaka efter sin cykeltur så städade vi hela lägenheten grundligt. Nu kan vår kattmatare komma utan att vi behöver skämmas:-). Det är helt sjukt hur mycket päls som Busen släpper ifrån sig, man skulle nästan kunna tro att han snart är skallig men han har lika mycket hår som vanligt:-)

Jag har också checkat in oss på flyget och skrivit ut biljetterna samt annan information som det är bra att ha till pappers. Jag har också kollat restauranger i Krakow på tripadvisor och skickat bokningsförfrågan till två av dem så hoppas de har lediga bord. Jag vill minimera risken för att vi hamnar på skitrestauranger åtminstone ett par kvällar:-)

Jag hann också vispat ihop en citronkaka som jag hittat receptet till på den här bloggen. Grymt god och saftig.

Citronkaka - glutenfri, sockerfri, mejerifri

Ingredienser

5 ägg
3/4 dl smält kokosolja
3/4 dl honung eller sötning
3/4 dl färskpressad citronjuice + skalet av 1 citron
1 dl kokosmjöl (Aman Prana)
1 dl Mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Instruktioner
Sätt ugnen på 160 gr varmluft eller 180 gr vanlig ugn.
Vispa äggen pösiga.
Pressa citronerna.
Rör ihop de torra ingredienserna.
Vispa ner citronjuice, skal, olja, sötning i äggen och vispa sedan ner de torra ingredienserna.
Smeten ska inte vara tjock och stabbig utan mer fluffig och ska kunna klickas ner enkelt i smord liten form.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Känn med sticka om den är klar.
Låt svalna, stjälp upp och skär i skivor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...