11 maj 2016

Filmkväll

Glad lillördag! Jag skulle ha varit på bokklubb nu men den blev inställd då hon som äger restaurangen, där vi alltid träffas hade blivit sjuk och var tvungen att ställa in. Kvällens bok som vi skulle ha diskuterat skulle ha varit "Där vi en gång gått" med den finlandssvenska författaren Kjell Westö. Boken var nästan 500 sidor lång men jag lyckades läsa igenom den. Den var faktiskt också mycket bra och jag skulle gärna ha diskuterat den.

Igår deltog jag i en annan klubb, SWEAs filmklubb. Kvällens film hette Florence Foster Jenkins med den alltid fantastiska Meryl Streep i huvudrollen. Filmen baserar sig på verkliga händelser om en kvinna i New York som hette Florence Foster Jenkins. Hon älskade musik och att sjunga, problemet var att hon inte kunde få en ton rätt och värre blev det när hon alltid insisterade på att sjunga väldigt invecklade stycken. Filmen var kanske lite långsam men Meryl Streep var perfekt i rollen och lyckades med konststycket att sjunga så falskt och högt att det nästan skar i öronen:-) Hugh Grant, som spelade hennes man var också mycket bra.
Redo att underhållas med vinglas i handen. Lyx att man kan sitta och dricka vin i engelska bion.
Efter filmen gick vi till en italiensk "tapasrestaurang" i närheten som hette Gastrovino & Bar 8 och frossade i smårätter och pratade lite om filmen och mycket om allt annat. Jag rekommenderar förresten restaurangen för de gör mycket av maten själv, t.ex. osten som de tillverkar i Battersea någon stans.
Min tallrik. Älskar plockmat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...