Till middag gjorde jag fylld köttfärslimpa. Har aldrig gjort det tidigare men det var lätt som en plätt. Saftig och god blev den också eftersom jag "dekorerade" med bacon. Till köttfärslimpan åt vi stekt blomkålsris, gräddsås och kokt sparris. Ni hittar receptet nedan:
Köttfärs (4 pers):
800 g köttfärs (jag tog hälften nöt och hälften gris)
2 ägg
1 dl grädde
1 dl philadelphiaost
800 g köttfärs (jag tog hälften nöt och hälften gris)
2 ägg
1 dl grädde
1 dl philadelphiaost
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk kalvfond
svartpeppar
chili
salt
svartpeppar
chili
salt
Fyllning:
Champinjoner
1 gul lök
Gräddsås:
4 dl grädde
1 msk tomatpure
1 msk kalvfond
Stekspad från köttfärslimpan.
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Stek lök och svamp och ställ åt sidan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar