1 november 2011

Jobb- och gymdag

Idag har jag spenderat hela dagen framför datorn, förutom en timmes body conditioning vid lunchtid. Instruktören introducerade ett nytt program och det var minst sagt jobbigt med massor av upprepningar och lyft av vikter. Nå, det gör säkert gott.

Till middag gjorde jag fylld köttfärslimpa. Har aldrig gjort det tidigare men det var lätt som en plätt. Saftig och god blev den också eftersom jag "dekorerade" med bacon. Till köttfärslimpan åt vi stekt blomkålsris, gräddsås och kokt sparris. Ni hittar receptet nedan:

Köttfärs (4 pers):
800 g köttfärs (jag tog hälften nöt och hälften gris)
2 ägg
1 dl grädde
1 dl philadelphiaost
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk kalvfond
svartpeppar
chili
salt

Fyllning:
Champinjoner
1 gul lök

Gräddsås:
4 dl grädde
1 msk tomatpure
1 msk kalvfond
Stekspad från köttfärslimpan.

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Stek lök och svamp och ställ åt sidan.
Arbeta samman färsen.
Blöt ett bakplåtspapper och lägg upp färsen på den och tryck ut till en fyrkant och lägg ut ingredienserna för innehållet jämt.
Rulla ihop "limpan" och lägg i en form. Lägg på bacon på ovansidan.
Sätt in limpan i ugnen och sänk till 175 grader. Stek i ugnen ca 1 timme.
Sätt alla gräddsåstillbehör i en kastrull och låt koka i ca 3 min tills tjocknar. Ät och njut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...