17 november 2011

Lyxmiddag

Ääääääntligen, vid tretiden kom internet tillbaka efter att ha varit stendöd i två långa dagar. Skönt, nu behöver jag inte sitta och nöta på Starbucks trästolar längre. Fruktansvärt när man jobbar hemifrån och inte har tillgång till arbetsverktyget, man är som en pianist utan piano.

För att fira internetets återkomst (kanske inte riktigt:-) gjorde vi en riktig brakmiddag på kvällen med rib eye-steak med vitlökssmör, gräddkokt brysselkål och ugnsrostad blomkål. Så otroligt gott, vitlöksstarkt (också vitlök på blomkålen) men gott.
Jag gjorde den gräddkokta brysselkålen på följande sätt:

2 pers

1/2 påse brysselkål
1 charlottenlök
2,5 dl grädde

Dela brysselkålen i mitten, hacka löken fint och stek båda i smör. Tillsätt grädde och koka tills brysselkålen blir mjuk. Salta och peppra. Det kan kanske vara en ide att koka brysselkålen halvmjuk i vatten först och sedan steka.
Här kommer receptet på den ugnsrostade blomkålen:

2 pers
1/2 blomkål
4 msk smält smör (eller rypsolja)
2 pressade vitlöksklyftor
chiliflingor eller lite chilisås

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva blomkålen i 1 cm stora skivor. Sprid ut i en ungsform eller på bakplåtspapperklädd plåt. Blanda smör/olja, pressad vitlök och chili. Pensla blomkålsskivorna. Rosta i ugnen i ca 10 min tills blomkålen är mjuk.
Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...