För att fira internetets återkomst (kanske inte riktigt:-) gjorde vi en riktig brakmiddag på kvällen med rib eye-steak med vitlökssmör, gräddkokt brysselkål och ugnsrostad blomkål. Så otroligt gott, vitlöksstarkt (också vitlök på blomkålen) men gott.
Jag gjorde den gräddkokta brysselkålen på följande sätt:
Jag gjorde den gräddkokta brysselkålen på följande sätt:
2 pers
1/2 påse brysselkål
1 charlottenlök
2,5 dl grädde
Dela brysselkålen i mitten, hacka löken fint och stek båda i smör. Tillsätt grädde och koka tills brysselkålen blir mjuk. Salta och peppra. Det kan kanske vara en ide att koka brysselkålen halvmjuk i vatten först och sedan steka.
Här kommer receptet på den ugnsrostade blomkålen:
Här kommer receptet på den ugnsrostade blomkålen:
2 pers
1/2 blomkål
4 msk smält smör (eller rypsolja)
2 pressade vitlöksklyftor
chiliflingor eller lite chilisås
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva blomkålen i 1 cm stora skivor. Sprid ut i en ungsform eller på bakplåtspapperklädd plåt. Blanda smör/olja, pressad vitlök och chili. Pensla blomkålsskivorna. Rosta i ugnen i ca 10 min tills blomkålen är mjuk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar