20 februari 2012

Pizzafest

Jag och Steve har just njutit av fantastiskt god LCHF-pizza. Satt perfekt efter ett svettigt Body Combat-pass. Jag tycker LCHF-pizzan är godare än vanliga pizzor och Steve gillar den lika mycket som jag då den inte har några hårda kantar och torr botten. Ni hittar receptet här nedanför

Botten
120 g philadelphiaost
4 ägg
1,8 dl grädde
1 matsked italiensk salladskrydda eller annan krydda du gillar till pizza.
5 dl riven ost

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.

Börja med botten:
Klä en långpanna med papper. (gärna plåt med hög kant, då det blir enklare att få en bra form på pappret, så att inte smeten rinner ut för mycket).

Vispa ihop philadelphiaost och ägg till en jämn smet. Tillsätt grädden och vispa ordentligt. Blanda sedan i osten.

Häll allt på den papperklädda plåten, och bred ut till en jämn botten.

Grädda i 175 grader i 25-30 min tills den blir gyllene. Sedan är det bara att toppa bottnen med valfri fyllning. Tex. krossade tomater, stekt köttfärs, pepprig pepperoni, strimlad lök och ost. Ställ in pizzan i ugnen på 200 grader i fem minuter (tills osten smält). Ta fram låt svalna 5 min till. Skär upp och njuuuuuut.

För övrigt så är våren på väg med stormsteg här i England. Såg att det på torsdag ska bli 16 grader (på en annan vädersajt lovade de 19!). Krokusen har också börjat titta upp i gräsmattorna. Så jädra skönt att snart slippa frysa på morgnarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...