24 februari 2012

Vår och fredagsmys i Putney

Fredag, gud så skönt.

Idag har jag haft en gymledig dag och den har jag spenderat med jobb och att städa lägenheten (med hjälp av Steve, städningen kommer han inte undan). Imorgon får vi gäster så då vill jag att allt vara tipptopp så man slipper skämmas:-) Nu kan jag gå sockfötters igen, ett tecken på att jag känner att min "omgivning" är någorlunda ren. Jag kommer dock inte att kunna njuta helt förrän vi kan riva ut den heltäckande mattan i vardagsrummet och hallen samt vinylmattan i köket som ska föreställa en (dålig) kopia av svart marmor?!
En gata av vit och blå krokus i parken/på begravningsplatsen bredvid oss. Någon måste ha planterat dem i höstas för de har aldrig växt där tidigare. Bra initiativ tycker jag, det finns inget som piggar upp som färgglada blommor.
Två dagar av 15-graders värme är vad som behövs för att träden ska börja blomma här i London. Vintern är över, välkommen vår!

Ikväll "tvingade" jag ut Steve på after work. Jag har bara jobbat och gymat hela veckan så nu ville jag se folk. Först tänkte vi bara ta ett par drinkar, möjligtvis en huvudrätt på puben, men vi drabbades av kräsenhet och slutade på restaurangen Hudsons med tre rätter, kaffe och port (för Steve). Maten är underbar, servicen fantastisk, portionerna stora och atmosfären avslappnad. Dessutom har de happy hour fram till kl 7 så vårt vin var halva priset.
Steve och jag började försiktigt med att dela på laxpate på sodabröd. Laxpate är något jag måste prova på att laga, det formligen smälter i munnen.
Sedan blev det Coque au vin för mig med kyckling som föll av benen när man tittade på den. Jag ficke byta ut potatisen mot grönsaker utan problem
Före efterrätten anlände drack vi var sin kaffe, jag espresso och Steve den här Capuccinon. Vi hade aldrig sett så imponerande mjölkskum tidigare, såg mer ut som vispad grädde än mjölkskum
Min massiva ostbricka. Fyra stora ostar och massor av kex. En av ostarna var getost så den förblev orörd men de andra åt jag med god apptit. Ost är dock väldigt mättande och efter mer än hälften fick jag ge upp, trots att jag inte gillar att lämna mat, det är slöseri med bra råvaror, speciellt när man betalat för dem. Ni kan tänka er sen hur förvånad jag blev när servitören frågade om jag ville ha osten i en doggy bag:-D. Jag sa förvånat ja, varför inte, osten var god. Det kallar jag god service!
Min ost-doggy-bag, eller snarare box
På vägen hem passerade vi den här brudklänningsbutiken med det passande namnet Tantrums & Tiaras (Raseriutbrott & Tiaror). Alla vet ju att det kan vara stressfullt att arrangera ett bröllop så det här namnet är mer än passande:-)
Den här butiken ska jag titta närmare på på nätet. Verkar ha hur häftiga bokhyllor som helst! Vem har sagt att hyllor måste vara vinkelräta?!. De är säkert dyra men jag skulle gärna köpa lite okonventionell design som är konstverk samtidigt som funktionella möbler. Jag borde kanske ha studerat industridesign istället för marknadsföring för jag gillar verkligen former och färg.
En av flera pubar som vi passerar på väg hem. Många pubar ser verkligen inbjudande ut från utsidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...