16 januari 2013

Botemedlet mot särskrivningar

Jag personligen ser rött när folk särskriver i tid och otid. Jag har aldrig förstått varför det är så svårt??? Om en person inte kan en sådan enkel sak som att veta när ord hör ihop och inte, då är det något som är fel i utbildningen...och intelligensen. Besök den här sidan som innehåller en enkel tumregel för att få det rätt, varje gång.

3 kommentarer:

 1. Jag tror inte det handlar om att man inte förstår, är ointelligent eller har dålig utbildning. Snarare om slarv! Min svenska är själv mycket sämre sedan jag flyttade från Sverige men det beror mycket på lathet faktiskt. :)

  SvaraRadera
 2. jätte-oroande...; )

  SvaraRadera
 3. Maria, aaaargh;-D
  Sofia, jag tror personligen inte att det är slarv eftersom de bemödar sig att lägga in ett mellanslag mellan var och varannat ord utan att man helt enkelt inte vet. Det är sådana saker man lär sig, eller borde lära sig, på mordersmålstimmarna redan från första klass i lågstadiet. Verkar som om modersmålsundervisningen har blivit för slapp. Skulle jag anställa folk och såg en CV med en massa grammatikfel så åkte den CV:n direkt i papperskorgen. Det hjälper inte heller att korrekturläsningsprogrammet i Word oftar markerar sammansatta ord som fel.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...