13 januari 2013

Helgen hittills

Hoppas ni har haft ett bra veckoslut. Mitt veckoslut har innehållit både ditt och datt i en skön blandning. Jag är lite förkyld ännu men har ändå gått på gympass både idag och igår. Hoppas väl att jag skulle kunna svettas bort förkylningen:-) Igår hoppade jag emellertid över mitt vanliga Body Attack-pass eftersom det kändes för högintensivt just nu, skulle väl ha hostat lungorna ur mig av ansträngningen, så jag provade på ett litet mer annorlunda Zumba-pass igår. Instruktören sa själv att det är inte ett renodlat Zumba-pass utan mer en blandning av olika dansstilar, t.o.m. lite "Saturday Night Fever"-typ av koreografi. Det var första gången som jag gick på det här passet men jag förvånade mig själv med att jag kunde följa koreografin helt ok. Det är naturligtvis enklare när man gillar musiken eftersom den inspirerar.

Men för att börja från fredagen då. Först vill jag bara ge ett tips på en god middag som jag gjorde i fredags, kycklingbröst fyllda med en blandning av philadelphiaost och mosad fetaost och hackad chilli. Jag lindade också in kycklingbrösten med proscuittoskinka och stekte dem sedan i ugnen på ca 200 grader tills de var genomstekta. Jag serverade dem med gröna bönor och stekt vitkål med en klick grädde. Så saftigt och gott.
På kvällen mötte jag upp med Mia, Cecilia och Björn på ett mycket trevligt after work i city, nämligen på Londons äldsta pub Ye Olde Cheshire Cheese. Jag har inte varit till puben på flera år och då höll de på att renovera hälften men nu är alla små barer och rum öppna, den är som en labyrint. Jag rekommenderar verkligen ett besök om man vill ha en genuin pubupplevelse.
Puben ligger bara ett stenkast från St Pauls Cathedral.
På lördagen vaknade jag irriterande nog redan kl 7.30 och efter att ha lyssnat på en snarkande Steve i ytterligare 30 minuter så steg jag upp. En byggkille skulle komma kl 10 för att se på vårt golv så jag kunde lika bra ställa i ordning lägenheten lite. Steve, som annars är en morgonmänniska, sov i princip ända tills killen ringde på dörren.

Killen verkade kunna sina saker trots att hans firma främst fokuserar på landskapsarkitektur. Jag antar att man i dessa "svåra tider" tvingas utvidga sin verksamhetsområde. Vi väntar på ännu ett par byggkillar och sedan kommer vi att fatta vårt beslut.

Till middag gjorde jag en av våra absoluta favoriträtter, Moussaka. Ni hittar receptet här. Kanelen i såsen är verkligen pricken över i.
Jag provade också ett nytt efterrättsrecept, Citron- och chokladpaj som också blev mycket god. Jag hittade receptet på den här bloggen men ni får det också lägre ner.
Efter middagen gick vi för ett par drinkar till den ganska lokala puben, The Cats's back. Puben fick en ny ägare förra året (ett bryggeri) som renoverade den tidigare så mysiga puben helt och mycket av "skräpet" som gav dess charm försvann. Steve hittade iallafall ett par Ales som han gillade, bland annat deras starka julale.
Efter ett par drinkar vandrade vi hem igen och passerade den här reklamskylten om en ny energidrink som heter Pussy, som ju har lite olika betydelser:-) Smart ur marknadsföringssynpunkt, för om man ser det här namnet på en två meter hög och fem meter lång skylt så lär det inte gå omärkt förbi:-)
Idag söndag vaknade jag också okristligt tidigt för att vara helg, 8! Kl. 11 befann jag mig på gymet igen för att testa ett Step-pass. Jag tror inte jag har varit på ett Step-pass sedan nittiotalet, när det var väldigt inne. Sedan kom andra modegympass och stepbrädorna sattes i förråden. Normalt brukar söndag vara min vilodag men när jag nu vaknat så tidigt och inte hade något annat planerat så tänkte jag, varför inte. Passet var väldigt högintensivt och det kändes i bröstet så jag tror inte att jag går igen innan min förkylning är helt borta.

Nu verkar det som om solen håller på att tränga igenom molnen så det borde man väl ta tillvara och gå ut en stund.

Citron- och chokladpaj
8 bitar

Pajbotten:
50 gram smör
100 gram mörk choklad minst 70%
1 äggula
2 dl hackad sötmandel
1 dl hackad pistage ( eller kokos)

Fyllning:
400 gram creme cheese
2 ägg + 1 äggvita
3 msk sötrix + 1/4 krm stevia
1 citron

Gör så här
Smält smöret och dra ifrån plattan och ha i chokladen i bitar så den smälter i smöret, ha i äggulan (spar äggvitan till fyllningen). Blanda hackad sötmandel och hackad pistage (eller kokos) och ha smör och chokladblandningen. Häll i en form (22-24cm) med löstagbar botten. Blanda creme cheesen med ägg, äggvita och sötningsmedel. Riv skalet från citronen och pressa i saften från citronen och blanda ner. Ha på smeten på chokladbotten. Sätt ugnen på 175 grader och grädda i 25-30minuter. Låt svalna och kyl pajen sen i kylskåpet. Servera gärna med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...