30 januari 2013

Dagens fynd

Idag har det varit soligt här i London, blåsigt men soligt. När Steve och jag promenerade in till Putney på eftermiddagen såg vi att det inte är många dagar nu innan snödroppar och krokus slår ut

Morgonen började iallafall med att vår valda golvläggare kom via oss för att kolla på våra golvbräder innan han fortsatte till sitt nuvarande projekt. Han är en extremt hurtig skotte som verkar vara både pålitlig och kunnig. När han kollat på brädorna så sade han bl.a. att vi måste lägga dem horisontellt några dagar för att de inte ska börja böja sig och bli svåra att lägga in så nu har vi släpat in dem i vardagsrummet:-). Vi kom överens om att han ska börja kl 8 på måndag morgon så nu har vi några dagar på oss att börja packa och flytta möbler. Vi kommer att förvara några av våra möbler och lådor på trappavsatsen också för där finns mycket rum och eftersom vi bor högst upp så är det minimalt med trafik.
Steve och jag hade inget mål för vår promenad till Putney annat än att få frisk luft men vi passade ändå på att kolla lite i affärerna. Jag letade inte efter något speciellt och det är då man hittar saker, och till min egen stora förvåning i en second hand-butik! Jag hittar sällan något i sådana affärer eftersom jag inte vill bära kläder som andra har haft, oberoende av om de skulle ha tvättats 100 gånger (få se vad jag skulle säga om jag hittade ett snyggt Gucci-plagg:-).

När vi gick in i en av Second Hand-affärerna såg jag till min stora förvåning en Alvar Aalto-skål! Det fanns naturligtvis ingen chans att jag skulle lämna den kvar, speciellt inte när den bara kostade 15 pund. När jag kom hem kollade jag priset på nätet och såg att den kostade 77 euro på Iittalas hemsida. Det är den största av de låga modellerna. Inte dåligt fyndat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...