25 januari 2013

Gottgottigottgott

Vi har just avslutat en alldeles fantastisk måltid, Pulled Pork med coleslaw. Hittade receptet på den här fantastiska bloggen. Griskköttet ska koka lääääänge för att bli så mört att det nästan faller isär när man petar på det med gaffel. Jag satte igång koket vid 12-tiden och 6 timmar senare var det klart. Jag hade inte ätit något sedan frukosten kl 8 (äter nuförtiden oftast bara 2 gånger om dagen då jag inte blir inte hungrig så att det skulle motivera till något mer ätande) så det smakade om möjligt dubbelt så gott. Steve frågade en gång i timmen när det är färdigt och mitt ständiga svar var, tålamod, tålamod:-). Ni får receptet i slutet av inlägget och jag säger bara, gör det!
Igår åt vi också fantastiskt gott, hur bra mår inte vi?!:-) Steve hade köpt ett par förmånliga ribeye-stekar som han fick ansvaret för. Han hade också hittat en ny intressant kålsort som såg ut som en blandning mellan savoykål och grönkål. Den var alldeles mörkgrön så jag kan tänka mig att den är sprängfylld med vitaminer, antioxidanter och mineraler. Ju grönare en grönsak är desto hälsosammare. Jag skar den i mindre bitar och stekte den i smör, kryddade och avslutade med en skvätt grädde.
Steken var perfekt medium och det var som att skära i smör. Såå gott.
Idag har vi också haft besök av två golvläggare. Vi träffar ju inte så mycket människor nu när vi jobbar hemifrån och är tacksamma för varje chans till kontakt som vi får;-) Nå nej, riktigt så illa är det inte. De ringde efter att vi bestämt oss för en av dem, men vi tänkte att man kan ju aldrig veta, det kan ju komma nån som är ännu billigare. Det gjorde det. I morse kom en kille som verkade kunna sina saker och som skulle göra jobbet för hälften mindre än den som vi tänkte anlita. Den här sa att han dessutom skulle kunna göra det på en dag (kanske två om han måste olja golvet). Så, om han visar sig pålitlig (han har besvarat Steves sms väldigt snabbt vilket är ett positivt tecken) så tänkter vi avboka den andra nästa vecka, får väl skylla på oförutsedda händelser.

Nu sitter jag och väntar på att Steve ska bli klar i duschen och klä på sig så att vi kan gå ut för en fredagsdrink. De har öppnat en ny bar i närheten där vi bor som jag skulle vilja testa.

Här kommer Pulled Pork-receptet (LCHF naturligtvis)

Pulled Pork (ca 6 personer)

Börja med såsen

Barbequesås (gör gärna dubbel sats)

Drygt 1 dl vatten
Drygt 1 dl chilisås eller ketchup som är steviasötad
0,5 dl äppelcidervinäger
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
1,5 msk Worcestershiresås
1 dl finhackad rotselleri
1 msk dijonsenap
1-2 msk honung
1 msk oxfond eller 1 köttbuljongtärning
1/2 msk paprikapulver
1 tsk chilipulver
salt, peppar

Gör så här
Finhacka lök, vitlök, rotselleri. Stek dem i smör i stekpanna tills det blivit gyllengult. Tillsätt vatten och fond/buljong. Rör och tillsätt sedan övriga ingredienser. Låt allt koka ihop på svag värme i ca 15 minuter. Smaka av.

Pulled Pork
1,5 kg karré i bit
1 gul lök
1 hel vitlök
salt, peppar,
chilipulver
2,5 dl barbequesås

Sätt ugnen på 125 grader. Salta och peppra köttet rejält och lägg det i en lergryta eller gryta med lock som tåler värme. Skala och klyfta den gula löken och lägg runt köttet. Skala vitlöken och lägg även den runt köttet. Häll barbequesåsen över köttet och löken. Låt gå i ugnen i ca 6 timmar och dra sedan sönder karrén med två gafflar så det fördelas med såsen. Servera med valfrit tillbehör. T.ex. Coleslaw, tomat, gurka, rödlök, guacamole, gräddfil, sallad, salsa.

4 kommentarer:

  1. vad sätter ni in för golv som ska oljas, trägolv? Vi blev nöjda med vår plastmatta i rummet som renoveras som bäst, inne på tredje veckan nu, den var enkel att sätta in, bara att skära till och behöver inte ens limmas. Hoppas få det varmare i rummet på detta sätt, hatar vårt gamla laminatgolv.

    SvaraRadera
  2. Jo, det är trägolv. Det kommer att bli så fräscht när vi äntligen får det gjort.

    SvaraRadera
  3. tur att ni valde trägolv, det både ser, låter och känns bra. Vi har parkett i vardagsrummet och det är helt annorlunda där än i de andra rummen med laminatgolven.

    SvaraRadera
  4. Jo, och det var förvånandsvärt billigt också. Det kallas engineered så det är inte hela plankor men iallafall inget plastigt.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...