6 januari 2013

Mat och bio

I kväll har jag varit och kollat på den drygt 3 timmar långa filmen The Hobbit. Steve åkte med sin kompis för att spela biljard och då passade jag på eftersom han inte är så intresserad av hobbitar. Biosalen var full och filmen lika bra som Lord of the rings-filmerna, bara att nu är dvärgar huvudpersonerna. Nu blir det till att vänta ett år innan man får se nästa film i trilogin.
Igår kväll åkte Steve och jag in till stan för lite shopping och middag, det här var kvällens utstyrsel. Byxor från M&S, skor från Alexi 13 (Finland), min nya mossgröna topp från Next.
Jag rekommenderar inte att någon åker in till Oxford Circus på en lördag under julrea, jag har inte sett så mycket folk på länge. Det var som om Finlands hela befolkning befann sig där.
Jag fick iallafall chansen att se all julskyltning och julljus
När vi trängts klart gick vi på ett par drinkar till två olika pubar, The Champion och The Blue Posts på väg till restaurangen. Vi gillar att testa nya ställen. Båda de här pubarna visade sig tillhöra bryggeriet Samuel Smiths så Steve fick sin favoritstout:-)

Restaurangen som vi testade hette Elena's L'Etoile och serverade fransk mat...även om de flesta servitörerna pratade med italiensk accent:-). Restaurangen var liten och mysig och väggarna täckta med foton av kända besökare med autografer
Till och med ubersnyggingen Ralph Fiennes hade besökt stället.
Äkta blommor, ett stort plus.
Istället för min vanliga leverpate, som fanns på menyn, så gick jag "wild" och beställde sniglar. Jag har ätit sniglar tidigare men inte i det här formatet. Riktigt gott.
Till huvudrätt valde jag kalvlever med baconrösti och gröna bönor. Jag vill helst ha min lever välstekt och den var lite väl medium för min smak...plus att jag saknade min lingonsylt:-)
Till efterrätt valde jag en bricka med franska ostar. Den runda getosten blev orörd och jag önskar att jag lämnat en av de andra ostarna också för den såg ut som en vanlig god brie men jag har aldrig ätit någonting värre, den smakade som ett grishus luktar, dvs. grisskit, och då överdriver jag inte. Jag sköljde munnen med både vatten och rödvin men jag fick inte bort smaken innan jag tagit en munfull av Steves efterrätt. Uuuusch. Annars så var maten bra men vi gillade inte att de försökte klämma in tips på det fulla priset (vi hade en 50 % rabatt deal). Trodde de verkligen att vi skulle betala 25 % i tips. Vi blev så förbannade att vi betalade högst 5 %.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...