5 januari 2013

Helgförkylning

Trevlig lördag på er!

Har just ätit min vanliga frukost med fröbröd, kaffe med grädde och en stor tesked organisk kokosfett så nu kommer jag att hålla mig mätt hela dagen. Märkte förresten när jag kom tillbaka från Finland att jag börjat få mjäll igen eftersom jag inte fick min dagliga dos med kokosfett under 10 dagar. Jag är helt övertygad om att kokosfett "botade" mjället eftersom det försvann bara ett par dagar efter att jag börjat äta kokosfett och kom tillbaka när jag slutade. Helt otroligt vad effektiv det är, tänk vad andra bra saker det gör i kroppen som man inte ser.

Det ser ut som om min lätta förkylning från julen har kommit tillbaka, fortfarande lätt och därför onödig. Det enda den gör är att man känner sig seg. Jag har dock beslutat mig för att gå på mitt Body Attack-pass idag eftersom det ibland brukar pigga upp. Ikväll blir det middag i Soho på en fransk restaurang. De har 50 % rabatt och då måste den ju testas:-)

Från det ena till det femte. Sedan jag började äta LCHF-kost har jag blivit väldigt intresserad av hur kroppen fungerar, främst vilka effekter som olika livsmedel har på oss. Eftersom LCHF fortfarande anses som vääääldigt kontroversiellt (inte visste jag att potatis, ris, pasta och socker var så viktig för kroppens funktion:-)) så måste man kunna försvara sitt val med fakta. Jag vill därför slå ett slag på för den här webbsajten/bloggen, Kostdoktorn. Den drivs av en svensk läkare som föreskriver lågkolhydratkost och den beskriver precis hur allt hänger ihop på ett lättförståeligt sätt.

4 kommentarer:

 1. Vad lustigt att du fick mjäll av att inte äta kokosfett! Intressant. Det kan inte ha något att göra med att det är mycket torrare luft i Finland? Jag blir alltid supertorr när jag är i Sverige...min hud och mina läppar verkar tycka bättre om engelsk fuktighet nu förtiden :)

  Ang lågkolhydsratskost...sen jag blev gravid har jag inte haft några egentliga 'gravid cravings' förutom att jag inte tål socker och fett, blir illamående och får halsbränna men däremot har äter jag mycket mer kolhydrater nu än vad jag brukade göra! Och min glutentolerans är som bortblåst - får inte alls ont i magen av pasta eller bröd längre. Vet inte varför men det är lusigt hur kroppen förändras!

  SvaraRadera
 2. Jag fick mjäll för första gången i våras och den gav inte med sig förrän jag några månader senare började äta kokosfett, som jag har ätit varje dag fram till julen och då kom det tillbaka som ett brev på posten.

  Vad konstigt att du helt plötsligt tål gluten. Njut så mycket du kan av pasta och bröd ifall det skulle komma tillbaka efter födseln:-) Graviditet verkar ju orsaka många negativa effekter på kroppen men uppenbarligen positiva också för att kompensera:-). Så skönt att din foglossning också har gått över så att du kan börja röra på dig igen och hålla dig i trim. Hemskt om man skulle tvingas bli liggande största delen av graviditeten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt otroligt att kokosfett hjälper mot mjäll! Vad har du det i eller äter du det rent?

   Ja jättelustigt att jag helt plötsligt kan äta gluten och inte känna någonting. De där hormonerna är tydligen bra för något...och ja det är väldigt skönt att foglossningen är över, det var verkligen inte skönt.

   Radera
 3. Jo, man kan använda fettet både på utsidan och insidan, t.ex. om man har exzem. Sedan lär det kunna hjälpa bl.a. mot alzheimers också. För bra för att inte ätas med andra ord:-)

  Jag smälter en rågad tesked i mitt morgonkaffe. Man kan också steka i det, om man inte har något emot en viss bismak av kokos. Om man tar för stora doser i början så kan man må illa. Jag försökte med två teskedar i mitt kaffe först men det gick inte alls, mådde illa flera timmar efteråt.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...