14 augusti 2013

Mycket jobb och mycket spända muskler

Ahh, äntligen kan jag sjunka ner i soffan efter ett Body Attack-kvällspass på gymet. Svett, svett. Jag fick hoppa gymet i morse på grund av jobb så då fick jag ta ett pass ikväll istället. Kvällens middag blev ett fröbröd med smör, metwurst, gurka, paprika och två skivor camembert. Det räcker som middag till mig ikväll, är aldrig hungrig efter att jag tränat hårt.

Lunchen igår och idag (och imorgon:-) var desto lyxigar; stekt kycklinglever (mycket mindre kolhydrater än i grislever) i gräddsås med stekt blomkålsris och en klick rårörda lingon. Jag slängde också i skivad lök, paprika och några körsbärstomater. Jag är en riktig leverfantast så för mig är leversås mat av Michelin-klass.
Annars har jag mest jobbat den här veckan och det är inte slut ännu. Jag kunde iallafall ääääntligen leverera ett av mina 2 mastodontprojekt idag och på fredag ska jag leverera det andra. Sedan har jag förstås ett antal mindre som "irriterar" i bakgrunden som skoskav.

Igår var jag till massören för en timmes djupmassage. Hon sade, inte helt förvånande, att jag hade MYCKET spända muskler och skred genast till verket. Hon är verkligen hård i nyporna men jag biter ihop och säger ingenting för jag vill verkligen att hon ska ge kroppen en ordentlig genomgång. Jag har haft flera massörer på stället jag går till, men den här är nog en av de bättre eftersom hon vågar ta i och hon masserar från topp till tå så jag får verkligen valuta för de £50 jag betalar för min timme.

När hon frågade om jag har några problemområden så berättade jag om mitt högra ben som ofta börjar värka från höften till foten när jag tränar och att stretch inte verkar hjälpa. Jag har aldrig lyckats tänja så mycket att det skulle kännas nämnvärt, men har iof varken försökt gå ner i spagat eller satt benet runt nacken. Efter mycket vridande och vändande av mina ben och höfter i olika ställningar, och jag svarat nej varje gång hon frågade om det kändes, så konstaterade hon att jag är överböjlig, vilket jag misstänkte. Den enda gången jag kände något var när hon pressade mina ben isär. Hon lät mycket lättad när jag äntligen sa att nuuu kändes det lite. Hon sade att det är både bra och dåligt att vara överböjlig, dåligt eftersom det betyder att man har svaga muskler där. Det var mycket förvånande eftersom jag har tränat seriöst på olika sätt i nästan 20 år och jag orkar mer än de flesta på mina pass. Jag vet inte om det beror på att jag har likadana muskler som en etiopisk maratonlöpare, dvs. väldigt osynliga men sega muskler. Maratonlöpare har kanske snarare uthålliga än starka muskler...det är det enda svaret som jag kan komma på.

Som avslutning på mitt inlägg så vill jag visamitt senaste nagellack, nagellacksfantast som jag är. Det här är ett nagellack med konfetti från märket M Berry. Några drag med penseln och voila, så har man fått konfetti på naglarna. Kanske mer för en tonåring än en vuxen men om barnsligheten inte går längre än till nagellacket så får det väl gå:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...