2 augusti 2013

Semestern sjunger på sista versen

Snart lider semestern mot sitt slut men ännu återstår en helg som lär bli både solig och varm (peppar, peppar). På måndag åker jag tillbaka till London och det ska bli kul att se Steve igen.

Härliga ljusa sommarkvällar.
Den här veckan har bjudit på 24 timmar ihållande regn. Grannens hästar stod och hängde med huvudena i spöregnet trots att stalldörren var öppen så att de kunde söka skydd.
Vårt trogna tranpar strövade emellertid obekymrat omkring. De har inga ungar i år så vi funderar att de blivit för gamla men de återvänder fortfarande  hit som de gjort varje år de senaste 10 åren eller så. De har blivit pensionärer.
Gott har vi ätit. När min ena bror och min guddotter var här några dagar så gjorde jag ett par favoriter i repris, kyckling- och bacongratäng till huvudrätt och
limepaj i glas som är så otroligt fräsch. Jag gjorde 1,5 sats och allt gick åt.
Vi har också druckit den nya, limited edition Pimmsen med smak av fläderblommor och något bär. Jag tyckte inte att den var mycket att hurra för, alldeles för söt.
Min guddotter Sara är en fena på telefoner, datorer och surfplattor trots att hon bara är 4. Här hittade hon kameran och avbildade oss alla.
Sara är annars en väldigt glad prick och väldigt empatisk, hon kramar människor till höger och vänster, också sådana som hon känt i 30 sekunder. Och naturligtvis kan ingen förbli oberörd vid sådana ömhetsbetygelser:-) Igår kom en äldre granne över med olycklig min och bad om hjälp. Han hade fått en ny telefon från hemtjänsten med alla hans viktigaste telefonnummer färdigt inprogrammerade, men de hade troligen inte kopplat in den ordentligt och det var alldeles tyst i luren. När han upprört beskrev problemet gick Sara plötsligt fram och gav honom en lång kram och klappade honom lugnande på axeln. Han är normalt väldigt pratsam men då kom han av sig. Söta unge:-)
Här kommer lite tips på mer god mat. Igår gjorde jag Tacopaj med guacamole, allt hemlagat naturligtvis. Den hade också strykande åtgång. Och så undrar folk att jag kan hålla den här kosten år efter år, men jag äter ju så gott, varför återvända till bukfyllnadsmat!!:-)
Idag stod farsan och morsan för lunchen och det blev grillade revbensspjäll som var så mört att köttet föll av benen. Lite annat än slaktavfallet de försökte servera oss på Powerpark i Härmä ifjol!! Vi har inte varit dit sedan dess och det lär nog räcka länge innan vi åker dit igen. Jag rullade också bacon runt sparris som vi grillade. Lunchen kröntes naturligvis av hemodlad nypotatis.
Imorgon blir det förhoppningsvis att lata sig i solen hela dagen, jag ska också försöka lägga upp bilder av lite av min shopping. Igår när jag, morsan och Sara var till Jeppis en snabbis hittade jag en tröja med paljetter på Kapp Ahl, det stod 7,50 euro på prislappen men när jag kom till kassan visade det sig att det var 50 % rea på det första reapriset. Det kallar jag fynd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...