26 augusti 2013

Helgen som gick

Den här helgen har det varit Bank Holiday vilket innebar att måndagen var ledig för de flesta. Inte för mig naturligtvis men Steve och jag tog ändå några timmar ledigt på dagen då vädret var så fantastiskt, säkert runt 25 i solen. Vi beslöt oss för en långpromenad längs Themsen och promenerade ända till stadsdelen Chiswick som låg ca 1,5 timmes promenad från Wandsworth. Det är alldeles fantastiskt att kunna gå längs Themsen hela vägen och själva Chiswick är också mycket mysig; massor av affärer och fina viktorianska hus. Där skulle jag kunna  bo.

När vi kom hem igen så satt grannarna lägst ner, som är i sena 50-årsåldern, tillsammans med två kvinnliga bekanta och åt middag. Sex timmar och några flaskor vin senare sitter de fortfarande och skrattar, sjunger och spelar musik:-)

I fredags åkte Steve och jag in till Richmond för en mycket god pubmiddag och ett par drinkar. Även hundar är välkomna på engelska pubar.
Maten på puben Prince's Head vid Richmond Green är fantastisk god. Här är mitt kycklingbröst med senapssås och massa tillbehör. Steve beställde Steak and Ale-paj. Han tycker att de gör den absolut bästa pajen på den här puen.
Efter middagen gick vi vidare för ett par drinkar till White Cross som ligger alldeles vid Themsen. Kvällen var ljummen och vi satt och njöt i ett par timmar.
På lördagen gick jag till gymet som vanligt för mitt Body Attack-pass. Eftersom det var bank holiday så hade de tyvärr annullerat det efterföljande Zumba-passet som jag annars alltid går på. Efter gymet passade jag på att gå till en korthandel för att köpa födelsedagskort och presentpåsar till kvällens 40-årsjubilar.

När jag kom fram till kassan såg jag att man måste köpa för minst 5 pund om man betalar med kort. Jag hade bara kort med mig och kalkylerade snabbt att det inte skulle nå upp till 5 pund så jag ryckte snabbt till mig en liten kalender vid kassan. Kassörskan registrerade köpet men det kom ännu inte upp till det nödvändiga beloppet. Kärringen bakom mig i kö suckade ljudligt...som om hon skulle ha bråttom någonstans. Jag tittade desperat runt kassan och såg en chokladförpackning. Den kunde Steve få tänkte jag...
...när jag tog fram den från hyllan såg jag att det var choklad till en nyutexaminerad. Jag och Steve har inte fått någon examen på många år men det är väl aldrig för sent att fira:-)
På kvällen tog vi bussen till Carola och hennes man i Mitcham. Vi samlades alla där för en fördrink innan vi åkte vidare till Wimbledon för middag. Det var buffe med mat från olika länder så det fanns mycket att välja mellan, också för mig. Det fanns kött och ovanjordgrönsaker och olika former och smaker så det gick ingen nöd på mig. Steve följde samma strategi.
Jag tog två tallrikar med olika kötträtter. Inte dumt alls.
När vi ätit klart fortsatte vi till en nattklubb för mer (för många) drinkar och dans. Länge sedan man dansat disko, känns inte riktig rätt att stå och trängas med 20-åringar, så nu är det främst Zumba som gäller.
Födelsedagsbarnet till vänster!
Igår, söndag, gjorde vi inte alltför mycket men vi promenereade iallafall till Clapham Junction för lite frisk luft.

Idag köpte jag också flygbiljetter hem till Finland för julen. SAS-biljetter är bara att glömma, 15 timmars resa från London till Vasa är lite överdrivet (36 timmar var det värsta de erbjöd), dessutom annullerade de ju mitt returflyg ifjol när jag gjorde misstaget att boka hos dem efter 5 års troget Finnair-användande. De billigaste Finnair-flyget var 290 pund, 50 pund dyrare än SAS, men tiderna var ännu riktigt bra och Finnair har ännu aldrig annullerat något av mina flyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...