7 augusti 2013

Tillbaka i London

Ojdå, det har gått några dagar sedan mitt senaste inlägg. Där ser man, tiden går snabbt när man har kul.

Nu är de vardagen som gäller igen vilket innebär nya krafttag på gymet, det blev ju inte alltför mycket tränande under de tre veckor som jag var hemma som vanligt; 3 gräsklippningssessioner a 2 timmar vardera och 5 entimmespromenader. Det bygger eller upprätthåller man inga muskler på.

Jag ställde mig på vågen i går morse för att bevittna eländet, men istället för att gå upp så hade jag gått ned 200 g. Bra så, fast jag tror nog att en del beror på att jag förlorat lite i muskelmassa, muskler är ju tyngre än fett. Jag har iallafall varit försiktig med kolhydratsintaget under semestern och hellre ätit fullfet yoghurt från Lidl med hemmagjord nötmussli och bär till efterrätt än morsans goda pajer och glass. Jag har förvisso druckit ett par glas vin varje kväll och farsans goda drinkar då och då, men ingen av dem innehåller nämnvärt med kolhydrater så jag har behållit status quo.

Idag gjorde jag en rivstart med min träning och gick på Tone and Tighten på morgonen (jisses vad musklerna var svaga) och Body Attack på kvällen (gick bättre då det är mest high impact). När jag kom hem stod Steve och gjorde middag, stekt savoykål, lök och nötfärs. Enkelt och mycket gott.
Här kommer lite foton från sista kvällen hemma och naturligtvis några roliga av Elvis. Han har ett mycket konstigt sätt att ligga med framfötterna vikta under sig och huvudet som hänger ner från stolen.
Vi har ätit utomhus varje dag i tre veckor utom en. Jag tycker maten smakar bättre när man äter ute i det fria. De sista dagarna var det bara vi fem kvar; Sonja (Magnus flickvän), Magnus (yngsta brorsan), morsan och farsan. Lite skillnad från när vi var 15 ett par veckor tidigare, livat värre och så kul.
När jag och Steve åkte till Finland hade jag köpt två flaskor mousserat vin, den första flaskan skålade vi i första kvällen och den andra passande nog sista kvällen.
Flyget tillbaka till London gick utan större problem även om det var en timme försenat, först 30 min i Vanda och sedan hamnade vi att cirkla över Heathrow i ytterligare 30 minuter på grund av rusningstrafik på flygplatsen. Jag jobbade hela flygresan ända tills batteriet på datorn tog slut så resan gick ovanligt snabbt. Jag hade bokat biljetter med Finnair men den här rutten sköttes av British Airways vilket innebar att man får gratis vin, öl och starka drinkar. Jag passade på att beställa lite rött när de nu "trugade", jag var ju trots allt ännu på semester. På Finnairs europeiska flyg får man inte gratis sprit längre.

Igår "firade" Steve och jag min hemkomst, eller så vill jag tro:-), med att äta middag på Hudsons i Putney. Där blev det ett glas mousserat vin till efterrätt. Jag gillar att det inte är så hysteriska med måtten utan gärna ger lite mer. Jag tog inga foton av maten för jag åt samma som jag ätit flera gånger tidigare.
Eftersom kvällen var så varm så beslöt oss vi för att promenera hem också. Vattnet i Themsen var så lågt att man säkert skulle ha kunnat vada över.
På en sightseeingbåttur på Themsen för några år sedan fick Steve och jag lära oss att ananas symboliserar jordbruket. Det fanns flera sådana här ananasar utanför husen vi gick förbi.
Vad den här katten symboliserar vet vi inte. Den rörde inte ett morrhår när vi gick förbi, inte ens när Steve klappade den. Den tänkte säkert att om jag inte reagerar alls så går dom nog snart sin väg och låter mig vara ifred.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...